ANTALYA'NIN doğal zenginliği, turizm çeşitliliği ve tarihi unsurlarını ön plana çıkartmayı hedefleyen Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), kentin mutfak kültürünün de bilinirliğinin artması amacıyla, bu yıl 4'üncü kez yapılacak Kaleiçi Oldtown Festivali kapsamında 'Antalya Lezzetleri Festivali' düzenleyecek. ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, festivali 12-13 Ekim tarihleri arasında yapacaklarını söyledi.

Bu festivali, nesilden nesile devam eden Antalya yerel tatlarını, kentte yaşayan ve gelen ziyaretçilere anlatmak, tanıtmak amacıyla yapacaklarını kaydeden Başkan Ege, 'Antalya lezzetlerini müşterilerinin beğenisine sunan restoranlar, 12-13 Ekim tarihlerinde bu lezzetleri Karaalioğlu Parkı'ndaki festival alanımıza taşıyacak. Kentimizin gastronomisinin ne denli köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve bu köklü geçmişte yer alan tatların temsilcilerinin, Antalya turizmine yaptıkları katkıyı vurgulamak istiyoruz dedi.

YEREL LEZZETLER

Başkan Yeliz Gül Ege, festival kapsamında en çok bilinen yerel lezzetlerin workshopuna da yer vermeyi planladıklarını açıkladı. Gül Ege, 'Halkımızın festivali en çok ziyaret ettiği saatlerde, bal kabağı tatlısı ve Antalya piyazı gibi lezzetlerimizi ziyaretçilerimizle buluşturmayı amaçlıyoruz. Katılımcı firmaların birbiriyle rekabet edebilecek ürünlerinden ziyade ustalaştığı alanlardaki ürünlerini, 2 gün boyunca saat 17.00'den 23.00'e kadar satış yaparak sergilemelerine imkan sunulacak. Bu kapsamda lezzetlerini; Antalya halkına, yerli ve yabancı konuklara tanıtmayı, buluşturmayı arzulayan tüm mekanlarımızın, etkinliğimizde yer almasını isteriz' dedi.

Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenecek festivalle, yaklaşık 20 işletmeye yer verilmesi planlanıyor. (DHA)