Astımda tedavi uyumu ve kontrol, hastaların yaşam kalitesine önemli derecede etki ediyor.

Astım hastalığı tamamen ortadan kalkan bir hastalık değil, sürekli devam eden, kronik bir hastalık. Bu yüzden süreci yönetmek çok önemli. Koruyucu tedavilerle hasta atağa girmeden birkaç semptomla süreci atlatabiliyor. Bu sayede hastalar istediği mesleği yapabilir, sanatçı olabilir, olimpiyatlara katılabilir.

Astım hastalarında yapılan en büyük hatalardan biri hareketsiz kalmaları. Biz astım hastalarının aktiviteden vazgeçmemesini istiyoruz. Hastalar doğru ve düzenli tedavi aldığı sürece istediği sporu yapabilir.

Astım hastalığında genetik yatkınlık ve çevre etkisi önemli. Astım tedavisinde en kritiknoktatedaviye uyum.

Hastaların ilaçlarını düzenli kullanması tedavinin başarıya ulaşmasında son derece önem taşıyor.

Eskiden sadece atak dönemlerinde ilaçlar kullanılıyordu, düzenli tedaviler yoktu. Bunun ölüme kadar giden sonuçlarını gördük. Artık farklı hastalara farklı tedaviler uygulanabiliyor. Bu tedaviler düzenli uygulandığı sürece de hastalık normalleşiyor.

Çocuk hastalarda ise aileyebüyük görev düşüyor. Astımlı çocukların aktivitelerini engellememek ve yanlarında sigara içmemek özellikle en önemli şart. Gebelikte de astım tedavisinin devam etmesi gerekiyor. Gebe astım hastasının atağa girmesinin bebek için ciddi sorunlar oluşturabileceği düşünülerek tedaviye kesinlikle ara verilmemeli