Milli Eğitim Bakanlığı 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi, 19 Ocak Cuma günü sona eriyor. Antalya'da anaokulundan ilkokula, ortaokuldan liselere kadar toplam 1556 okulda 29 bin 379 öğretmen ve 446 bin öğrenci 15 gün tatil yapacak. Öğrenciler, 5 Şubat Pazartesi gününden itibaren ikinci dönem eğitim-öğretimine başlayacak.

Antalya'da yarıyıl tatili nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 19 Ocak Cuma günü saat 10.30'da Muratpaşa Ramazan Savaş İlkokulu'nda karne töreni düzenlenecek. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, iki haftalık tatile girecek öğrencilere bol bol dinlenmeleri, aileleriyle vakit geçirmeleri, kitap okumaları, sinema ve tiyatro gibi kültürel-sanatsal etkinliklere katılmaları tavsiyesinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın, yarıyıl tatilinde öğrencilere ödev verilmemesi yönündeki talimatın aynı şekilde Antalya'da da uygulanacağını belirten Yüksel Arslan, 'Yarıyıl tatili nedeniyle öğretmenlerimiz öğrencilerine ödev vermeyecek. Bakanımızın bu konudaki talimatı birebir uygulanacak' dedi. Arslan, Antalya'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan birinci dönemin tamamlandığıNİ ve başarılı bir ikinci dönem beklediklerini kaydetti. (DHA)