ANTALYA Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş'nin (ANFAŞ) Kaleiçi Rotary ile düzenlediği Yüksek Öğretim ve Tanıtım Günleri Fuarı (YÖTGEF), Cam Piramit Sabancı Kongre Merkezi'nde başladı. 52 üniversitenin katıldığı tanıtım günlerinde akademi dünyası, öğrencilere kendilerini tanıtıyor. Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra aileler de ilgi gösteriyor.

20 BİN ÖĞRENCİ BEKLENİYOR

Kaleiçi Rotary Kulübü Dönem Başkanı Prof. Dr. Atilla Ramazanoğlu, etkinliğe Türkiye'deki üniversitelerin yanı sıra Almanya ve KKTC'den de üniversitelerin katıldığını aktardı. Prof. Dr. Ramazanoğlu, 'Amacımız üniversitelerle öğrencileri bir araya getirip doğru üniversite ve meslek seçmelerine yardımcı olmak. Ortalama 20 bin öğrencinin buraya gelmesini bekliyoruz' dedi.

'YARARLI BİR FUAR'

Fuarı gezen öğrencilerden Atilla Koray, 'Üniversiteleri araştırmak için geldim. Birçok bilgi alabiliyoruz, tanıtım broşürleri de var. Hukuk okumayı istiyorum' dedi. Merve Yılmaz da seneye üniversite sınavına gireceğini ancak şimdiden hazırlıklara başladığını dile getirdi. Yılmaz, 'Üniversiteleri inceliyorum. Hangi üniversite bana daha faydalı olur diye araştırıyorum. Fuarı yararlı buldum' diye konuştu.

3 GÜN AÇIK OLACAK

Akademisyenlerin meslek ve eğitim konularında konferanslar düzenleyeceği tanıtım günlerinde, nano teknoloji, tıp ve mühendislik, sınava hazırlanma ve seçim kararları, burs gibi konular konferanslarda işlenecek. Katılımın ücretsiz olduğu fuar, 3 gün boyunca 10.00 ile 17.30 saatleri arasında açık olacak. (DHA)