OKULLARIN tatile girmesiyle Aksu'da yaz spor okulları açıldı. 500'ün üzerinde çocuğun eğitim alacağı yaz spor okulları Aksu Belediye Spor Kulübü, Aksu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile açıldı. İlçe Müftülüğü'nünde katkı koyduğu yaz okulları kapsamında Kur'an kurslarındaki çocuklar da spor yapabiliyor.

7-16 yaş aralığında faaliyet gösteren yaz spor okullarında; futbol, güreş, muaythai, basketbol, voleybol, masa tenisi, kickboksbranşlarında eğitim veriliyor. Aynı zamanda Aksu Belediyesi Spor Kulübü güreşçileri Kırkpınar yağlı pehlivan güreşlerine de hazırlanıyor.

Yaz spor okulları hakkında konuşan Aksu Belediye Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi, amacımız yaz tatilinde de çocuklara sahip çıkmak, onları spora yönlendirmek. Çocuklar 3 ay boyunca boş kalıp farklı şeylere yöneleceklerine spor yaparak hem zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekler hem de kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar. Yaz okulları kapanırken yetenekli olan sporcuları ise kulübümüze alarak orada değerlendireceğiz. Bizlere destek olan Aksu Belediye Başkanımız Halil Şahin'e de teşekkür ediyorum' dedi. (HABER MERKEZİ)