urizm sektörleriyle öne çıkan ve sadece Türkiye değil, dünyanın birçok şehrinden göç alan Antalya'ya, Türkiye'nin birçok ilinden sadece eğitim amaçlı aileler göç ediyor. Antalya'da toplam 11 fen lisesinde eğitim ve öğretim veriliyor. Bu liselere Antalya ve ilçelerinden olduğu kadar, yakın iller Isparta, Burdur ve Konya'nın yanı sıra Türkiye'nin hemen her bölgesinden öğrenciler tercihte bulunuyor. Antalya'daki 11 fen lisesinde toplam 4 bin 380 öğrenci eğitim görüyor. Bu liselerin 9'unda pansiyon bulunuyor ve öğrencilerden 1738'i pansiyonlarda kalıyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Antalya'daki 11 fen lisesinde okuyan öğrencilerin yüzde 50'ye yakını diğer illerden gelenler. Bu öğrencilerin önemli bölümü okullara ait pansiyonlarda kalırken, toplam öğrenci sayısının yüzde 10'u civarındaki öğrenciler ise aileleriyle birlikte eğitim amaçlı Antalya'ya göç etti.

Antalya'da son olarak bu yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından inşa edilen fen lisesi, Kepez İlçesi'nde hizmete girdi. TOBB Fen Lisesi'nin beş sınıfta 150 öğrenciyle eğitime başladığını belirten okul müdürü Mahmut Tayyar Yetük, Antalya merkeze en yakın fen lisesi olduklarını söyledi. 16 dönüm araziye kurulu lisenin spor salonu ve pansiyon inşaatlarının da devam ettiğini ve 2018'in Şubat ayında tamamlanacağını kaydeden Yetük, öğrencilerin önemli kısmının Antalya dışındaki illerden geldiğini söyledi.

Başka illerden gelen öğrencilerin yaklaşık yüzde 20 civarında olduğunu belirten Yetük, bu iller ve ilçeler arasında Trabzon, Mersin, Anamur, Isparta, Burdur, Aksaray, Alanya'nın bulunduğunu belirtti. Yetük, 'Bu öğrencilerimiz okulumuzu kazandıktan sonra eğitim-öğretimini devam ettirmek için aileleriyle birlikte Antalya'ya göç etti. Okulumuza teveccüh oldukça fazla. Antalya dışından da çok sayıda öğrenci aldık. 2018'in şubat ayında pansiyon tamamlanacak ve bittiğinde çok daha büyük talep olacağını düşünüyorum' dedi.

TOBB Fen Lisesi'ni kazandıktan sonra aileleriyle birlikte Trabzon, Aksaray, Mersin, Konya, Burdur, Isparta gibi illerden aileleriyle birlikte Antalya'ya yerleşme kararı alan öğrenciler ise hem okullarını hem de Antalya'yı çok sevdiklerini anlattı.(DHA)