ANTALYA Sanat ve Meslek Eğitim Kursları'nda (ASMEK) açılan okuma yazma kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor. ASMEK Dokuma Kurs Merkezi'nde Okuma-Yazma Kursu'na katılan 47 ile 70 yaş arası 16 kadın kursiyer, uzman eğitmenler eşliğinde okuma yazma eğitimi alıyor. Çocukluk ve gençlik dönemlerinde okula gitme imkanı bulamadıkları için okuma-yazma öğrenemeyen ve bunun sıkıntılarını da fazlasıyla hisseden kadınlar, her gün büyük bir heyecanla sınıfları dolduruyor. Çocuklarını okutup büyütmüş hatta torunlarını kucağına almış olan kadınlar, öğrencilik heyecanı yaşıyorlar.

'ÇOK HEVESLİLER'

ASMEK Eğitmeni Nigar Odabaşı, kadınların okuma-yazma öğrenmelerini sağlayarak, onları sosyal hayata kazandırıp aynı zamanda kendi kendilerine yetebilmelerini sağladıklarını ifade ederek, 'Kursumuza en çok kadınlar geliyor çünkü erkekler genelde askerlikte bu eğitimi alıyor.Eskiden aileler büyük kız çocuklarını küçük kardeşlere bakması ve ev işlerini yapması için okula göndermemiş.Bu kadınlarımızın kursumuza gelmelerindeki en büyük nedeni hastane, banka gibi günlük işlerinde sürekli başkalarından yardım istemek zorunda kalmaları. Bir başka sebep de sosyal medyayı kullanabilmek. Kursiyerlerimiz birinci kademe de okur yazarlık belgesi, ikinci kademe de ise 5. sınıf belgesi alıyor. İkinci kademeyi tamamlayıp liseye devam eden öğrencilerimiz de var. Hepsi derslerde çok hevesli, istekli. Bu bizleri çok mutlu ediyor' diye konuştu.

'KOCAM DESTEK OLUYOR'

Hayatında ilk kez kalem tutan 65 yaşındaki Gönül Yılmaz, çocuklarını okutup torunlarına baktıktan sonra okuma yazma öğrenmek için ASMEK Dokuma Kurs Merkezi'nin yolunu tutan annelerden sadece biri. Yılmaz, 'Çocukken babam okutmadı. Sonra da çocuklara torunlara bakmaktan okumaya fırsat olmadı. Kursun açıldığını öğrendiğimde koşa koşa geldim. Artık kendi ismimi, torunlarımın ismini yazabiliyorum, gazete okuyorum. Bu yola baş koydum. Kursa gelmem konusunda kocam beni çok destekliyor. 'Ben ev işlerini yaparım, sen kursa git diyor'' dedi. (HABER MERKEZİ)