MURATPAŞA Belediyesi'nde 3-11 yaşlarında çocukları olan babaların katılımına açık ve kısa adı 'BADEP' olan 'Babalık Destek Programı devam ediyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı'yla (AÇEV) birlikte yürütülen programın son dönem mezunları, törenle sertifikalarını aldı.

Başkan Ümit Uysal, törende baba-çocuk ilişkisinin karşılıklı eğitimi içeren çok değerli bir süreç olduğunu söyledi. Kendisini de 2 çocuk sahibi olduğuna dikkati çeken Uysal, 'Onların bize söyleyeceği çok şey var. Empati yapan, anlamaya ve sevmeye çalışan, adalet duygusu ve vicdanıyla ülkemizi ve şehrimizi düşünen insanlar yetiştirmemiz için babalar olarak kendimizi çok iyi konumlandırmalıyız. Daha özgür ve daha demokratik, kutuplaşmayan, ayrışmayan aksine bütünleşen bir yapıyı çocuklarımızla birlikte toplumun temel yapı taşı olan ailemizde kurmalıyız' diye konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasının ardından mezunu babalara sertifikalarını takdim etti. (DHA)

BADEP NEDİR?

BADEP, Türkiye'de babaların çocuklarının gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamaları için geliştirilen bilimsel temelli bir eğitim programıdır. Katılımcı babalar, çocuklarının gelişimiyle ilgili bilgi düzeylerini arttıran, iletişim becerileri kazanmalarını sağlayan ve bunun sonucunda daha demokratik tutumu benimsemelerine yol açan eğitimler almaktadır. BADEP, 15-20 kişilik gruplar halinde yürütülüyor. Program 3-6 ve 7-11 yaş dönemi çocuklarını babalarına yönelik iki modül halinde uygulanıyor. 10 hafta süren program haftada 1 gün 2 saat süreyle gerçekleştiriliyor.