AGİDER Başkanı Figen Sayın Zirveyi takip eden dinleyicilere “Lider ve başarılı olma yolculuğunuz da cesur olmayı, risk almayı kararlı olmayı, istemeyi ve vazgeçmemeyi öğrenmelisiniz” dedi. AİESEC Antalya, üçüncüsünü düzenlediği Liderlik ve Başarı Zirvesi’nin bu yıl ki ayağını Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. 380’e yakın katılımcının ilgi gösterdiği zirvede, kendi mesleklerinde önemli yerlere gelmiş konuşmacılar kürsüye çıktı ve gençlerle tecrübelerini paylaştı.İlginin bir hayli yoğun olduğu zirve, 28 Ekim Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda 10:30 – 17:30 saatleri arasında gerçekleşti.
Cenap Düzgün’ün açılış konuşmasıyla başlayan zirve AİESEC Antalya Başkanı Sinem Çıkrak’ın konuşmasıyla devam etti. Çıkrak’tan sonra sahne alan Rixos Sungate İnsan Kaynakları Müdürü Bülent Çapar, katılımcılarla tecrübelerini paylaştı.
FİGEN SAYIN:’’İŞ HAYATINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN FARK YARATMALISINIZ’’
Çapar’dan sonra, AGİDER Başkanı Doktor Figen Özel Sağlık Estetik Hizmetleri A.Ş. sahibi Dr.Figen Sayın kürsüye çıktı lider ve başarılı olma yolculuğunuz da cesur olmayı, risk almayı kararlı olmayı, istemeyi ve vazgeçmemeyi öğrenmelisiniz dedi. Çeşitli sorular sorarak sunumunu gerçekleştiren Dr. Sayın gençlere ‘’ Lider olmak istiyor musunuz? İstiyorsanız ayağa kalkın’’ diye sorduğunda salonun %95 ayağa kalktı. Herkesin lider ve başarılı olmak istediğini ama bu konuda bilinçli, planlı ve hedefli bir çalışma yapanların fark yaratacağını ve başarılı olacağını söyledi.
DEVECİOĞLU: “SADECE YAZARDIM”
Öğle arasından sonra kürsüye çıkan, Koç Holding Düzey Pazarlama A.Ş. Staj Geliştirme Müdürü Sayın Fırat Devecioğlu, başarı konusunda duygu ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.Katılımcılara, meslek hayatında hangi detaylara dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Devecioğlu, bu mesleği yapmasanız ne yapardınız sorusuna “Sadece yazardım.” şeklinde cevap verdi.


“ONLARIN ATARİSİ VARDI, BENİM BİLGİSAYARIM”
Yazılım konusundaki deneyimlerini katılımcılarla paylaşan Pixel Akdemi Kurucu Yazılım Birim Müdürü Raifhan Aydın ise sürekli gelişmekte olan bu alan hakkında güzel bir seminer vererek gençlerin ufkunu açtı. Henüz dokuz yaşındayken bilgisayar kullanmaya başladığını söyleyen Aydın’ın sözlerinde öne çıkan cümleler şu şekilde “Herkesin o zamanlar atarisi vardı, bendeyse bilgisayar ve benimle dalga geçiyorlardı. Hayat böyle işte…Daha üniversitede öğrenciyken web sayfası yapıp satıyordum.”


AKSİLİKLER ŞAMPİYON OLMALARINI ENGELLEYEMEDİ
Son olarak kürsüye çıkan Boğaziçi Caz Korosu Kurucu Şefi Genel Sanat Yönetmeni Masis Aram Gözbek, liderlik hakkındaki tecrübelerini ve korosuyla beraber neleri başardıklarını anlattı. Dünya şampiyonalarına katılıp, iyi dereceler elde ettiklerinin altını çizen Gözbek, genç beyinlere önemli tavsiyelerde bulundu. Sponsor sıkıntıları çektiklerini belirten Gözbek, tüm aksiliklere rağmen yılmadan Dünya Şampiyonalarına katılıp birinciliklerle döndüklerini ve zamanının neredeyse tümünü, koroya ayırdığını ifade etti. Boğaziçi Caz Korosu’nu her geçen gün daha iyi yerlere getirdiklerini vurgulayan Gözbek, katılımcılarla tecrübelerini paylaşarak önemli tavsiyelerde bulundu.