İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta Depo Photos Fotoğraf Ajansı Yöneticisi Tolga Adanalı, Cumhuriyet Gazetesi Foto Muhabiri Necati Savaş ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Başkanı Rıza Özel tarafından öğrencilere haber fotoğrafına değer katan unsurlar, haber fotoğrafı seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Basın fotoğrafçılığının geleceğinin de konuşulduğu konferansta ödüllü fotoğrafların sunumu eşliğinde foto muhabirleri tarafından fotoğrafların hikayeleri de anlatıldı.

Basın fotoğrafçılığının gücüne dikkat çeken TFMD Başkanı Rıza Özel, foto muhabirinin yayımladığı bir fotoğrafın ülke gündemini değiştirebildiğini söyledi. Rıza Özel, 'Bazen öyle şeylere tanık olabiliyoruz ki, çektiğin bir fotoğrafı sonradan gördüğünde ağlayabiliyorsun' dedi.

Geçen yıl 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden de örnekler vererek foto muhabirlerinin çok zor şartlar altında çalıştıklarını vurgulayan Necati Savaş, bu meslekte gecenin gündüzün fark etmediğini ve her an fotoğraf çekmeye hazır olduklarını belirtti.

Tolga Adanalı ise spor fotoğrafçılığının teknolojiyle beraber değişen yönlerinden bahsetti. Adanalı, gelişen teknolojiyle beraber artık spor fotoğraflarının tele objektiflerle çok uzaktan da çekilebildiğini belirtti.

Etkinliğin ardından basın fotoğrafçıları, Akdeniz İletişim Haber Ajansı (AKİL) ve Akdeniz Üniversitesi Televizyonu'nu (AKÜN) ziyaret etti.(DHA)