KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kişisel gelişim atölyesindeki söyleşiden önce halk oyunları eğitimi alan öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Tütüncü, Anadolu Oyuncak Müzesi giriş bileti hediye ettiği ve hatıra fotoğrafı çekildiği öğrencilere başarılar diledi. Başkan Tütüncü, bu ziyaretinin ardından kişisel gelişim atölyesinde gençlerle yapacağı söyleşiye geçti. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, 'Kişisel gelişim atölyesinde genç bir belediye başkanını, gençlerle buluşturduk' dedi.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 1997-2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okuduğunu, kendi döneminde gençlik merkezi gibi tesisler olmadığını söyledi. Başkan Tütüncü, 'Bırakın böyle tesisleri bizimle ilgilenecek Gençlik ve Spor İl Müdürü bile yoktu. Bunu da bırakın devletin gençlik hizmetlerine ilişkin doğru düzgün yaptığı bir şey de yoktu. Biz, öğrencilik dönemimizde olmayan ne varsa şehrimize, gençlerimize getirelim istedik' dedi.

TÜTÜNCÜ'DEN 'FARKLI OLUN' TAVSİYESİ

Tütüncü, gençlik merkezindeki sosyal faaliyetlerin üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimine katkı sağladığına dikkat çekerek, öğrencilere şöyle seslendi:

'Sosyal projelerin içerisinde yer almanız sizi derslerinizde başarısız kılmayacağı gibi tam tersine hem derslerinizde hem de hayatın içerisinde ciddi başarılar elde etmenizi sağlayacaktır. Çünkü çok acımasız bir rekabet ortamının içerisindeyiz. Aynı niteliklere sahip birçok insanın olduğu rekabetçi bir ortamda farklı olmak gerekiyor. Farklı olmak da her alanda çok önemlidir. İnsan kendini geliştirmedikçe, yetiştirmedikçe farklı olamaz. O bakımdan gençlik merkezi, üniversite öğrencilerinin kendilerini farklı geliştirebileceği bir yerdir. Üniversiteyi iyi bir şehirde okumak, iyi bir sosyal çevrenin içerisinde bulunmak çok önemlidir. Farklılık, kurduğunuz hayallerin gerçekleşmesi bakımından önemlidir.'

ÖĞRENCİLERE MÜZE BİLETİ

Türkülerin de seslendirildiği buluşmada Başkan Hakan Tütüncü, öğrencilerle beraber şiirler okudu. Tütüncü, programın sonunda söyleşiye katılan gençlere ve ziyaret ettiği tiyatro atölyesindeki öğrencilere de Anadolu Oyuncak Müzesi giriş bileti armağan etti.(DHA)