TÜRKİYE'DE 2020-2021 eğitim-öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Koronavirüs nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitime karar verilen yeni ders döneminde öğrenciler sınıf yerine yeniden televizyon başına geçerek derslerini takip etmeye başladı. İlk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Öğrencilerimizle buluşabileceğimiz EBA Canlı Ders programımız da hazır. Ders zilimiz çaldı. Ben okuldayım. Öğretmenlerimiz okulda. Çocuklarımız ekran başında uzaktan eğitimdeler. Bilelim ki eğitim başladı. Eğitime hoş geldiniz çocuklar, okullarınıza, sınıflarınıza da sağlıkla gelmeniz dileğiyle' açıklamasında bulundu.

TELEVİZYON BAŞINA GEÇTİLER

Tüm dünyayı etkisi altına alan Pandemi nedeniyle okulların yarıda kaldığı ve öğrencilerin televizyon başına geçerek derslerini takip ettiği EBA TV'de yine ders yayınları başladı. Öğrenciler belirlenen ders saatlerinde televizyon başına geçerek defter ve kitapları ile birlikte TV'den dersleri takip etmeye devam etti.

PLANLAMALAR SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzaktan eğitim dersleri için yeni dönem ders programının 31 Ağustos ve 18 Eylül tarihleri arasında olacağını sosyal medya hesabından duyurdu. 18 Eylül'e kadar uzaktan eğitim öğretime devam edileceğini belirten MEB yüz yüze eğitim için 21 Eylül takvimiyle ilgili planlamaların sürdüğünü açıkladı.

21 EYLÜL'DE NE OLACAK?

Türkiye'de ilk vakaların görülmesinin ardından MEB ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için uzaktan eğitim kararı vermiş, 23 Mart tarihinden itibaren eğitim hayatı TRT EBA TV'den yürütülmüştü. Aileler ve öğrenciler merakla 2020-2021 eğitim dönemini beklerken, MEB yeni dönemde de eğitimin 21 Eylül'e kadar uzaktan devam ettirileceğini açıkladı. Şimdi ise öğrenciler ve veliler vaka sayısındaki artışın ardından MEB'in 21 Eylül'den itibaren nasıl bir yol izleyeceğini bekliyor. HABER/ESRA YAĞCI