ERASMUS Plus Gençlik Değişimi projesi kapsamında 5 farklı ülkeden toplam 40 genç, engellilerin sorunları hakkında farkındalık yaratmak ve onların sosyal hayata adaptasyonlarına destek olmak amacıyla Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye, Romanya, İtalya, Bulgaristan ve Azerbaycan'dan toplam 40 genç 'Colourful Hearts Without Disability' isimli Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan Erasmus Plus Gençlik Değişimi projesi kapsamında Antalya'da engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve onların sorunlarına, gençlerin desteği ile çözüm bulmak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu bağlamda proje çıktılarını kurum, kuruluş ve tüm hedef kitle nezdinde görünür kılmak adına; seminer, farkındalık çalışmaları, workshoplar ve sunumlar gerçekleştiriyor.

25 Ağustos-1 Eylül 2019 tarihleri arasında devam etmekte olan proje, 5 ülkeden 40 katılımcının; farklı kültürleri tanıması, ön yargılarından arınması, bireysel gelişimlerini tamamlaması, Erasmus plus programını yaygınlaştırması ve yaratıcılıklarını artırması açısından önemli bir adım niteliği taşıyor.

Katılımcılar proje ile Antalya'nın doğal ve tarihi güzelliklerini görme imkanı bularak şehri yakından tanıma fırsatı elde ettikleri için mutlu olduklarını belirttiler.

Engelsiz Dünya Dayanışma Kulübü üyelerinin ev sahipliğinde, toplam 5 ülkenin ortak bir çalışmayla hazırladığı proje, İrem Aktürk Ve Duygu Arslan'ın koordinatörlüğünde sürdürülmekte. (HABER MERKEZİ)