AKDENİZ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ile Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' imzalandı. AÜ Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Ünal ve Arslan'ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Eyüp Sabri Topal ve yetkililer katıldı. Fen ve Sosyal Bilimler programı uygulayan okullarda, eğitim öğretim faaliyetleri için iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan protokol kapsamında; programı uygulayacak okulların 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri, belirli bir program çerçevesinde, üniversite kampüs, laboratuvar, atölye, araştırma merkezleri, teknokent, sportif ve sanatsal alanlar, kütüphane, eğitim ortamları, araştırma/geliştirme ortamları vb. imkanlardan yararlanabilecek. Ayrıca öğrencilere kariyer merkezlerinin hizmetlerinden yararlanabilme imkanı sunulacak.

GELECEĞE HAZIRLANACAKLAR

Araştırma, bilim-teknoloji üretme ve topluma hizmet sunmanın yanında üniversitelerin temel görevinin eğitim öğretim olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, 'Bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bu protokol ile lise düzeyindeki öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacak ve gerek akademik gerekse fiziksel olarak üniversitemizin tüm birimleri ve imkanlarıyla öğrencilerimizi geleceğe hazırlayacağız' diye konuştu.

Rektör Ünal, işbirliği ile öğrencilerin gelişimine ve şehrin eğitim kalitesine katkı sağlayacak olmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek faydalı bir iş birliği olmasını diledi.

AÜ'nün sağladığı desteğin çok kıymetli olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise 'Bilimin ışığında, çocuklarımızı daha iyi bir gelecek hazırlamak için yaptığımız bu protokol ile üniversitenin birikiminden faydalanmak istiyoruz. Hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin gelişimi için önemli bir işbirliği olan protokolün hayırlı olmasını diliyorum' dedi. (DHA)