ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Ejer Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'Uluslararası Avrupa -Asya Eğitim ve Araştırma Kongresi'nde konuştu. Avrupa ve Asya'nın katılımcı üniversitelerinin başarılı akademisyen, araştırmacı öğretmenlerinin bir araya geldiği kongrenin Antalya açısından önemine değinen Başkan Türel, 'Dünya şehrimiz Antalya artık son yıllarda gerçekten son derece önemli toplantılara ev sahipliği yapıyor. Bunlar Antalya için önemli kazanımlar. Elbette dünyanın birçok ülkesinden katılımcı üniversitelerin kendi dalında başarılı akademisyen, araştırmacı ve öğretmenlerinin bu kongrede bir araya gelmesi Antalyamıza da mutlaka katkı sağlayacaktır' dedi.

Başkan Türel, 'Üniversitelerimizin en önemli özelliği bilimsel araştırmalar ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar. Bunlar üniversitelerimizin katma değerine büyük katkı sağlıyor. Ve üniversiteler yapmış oldukları bilimsel araştırmalarla özellikle dikkat çekiyorlar. Akdeniz Üniversitesi'nde de bu araştırmaların uzunca bir süre tartışılacak olması son derece önemli. Eğitim, yeni kuşakların toplum yaşamında yerlerini almaları için gerekli bilgi, beceri ve anlayışları edinmelerine, kişiliklerini geliştirmelerine yardım eden bir sosyal süreçlerdir. Ömrümüzün son anında kadar devam eden olmazsa olmazımız eğitim ve öğretimi hala öğreniyoruz. Ben de her gün yeni bir şeyler öğreniyorum. Akademisyenlerin ve eğitim gönüllülerinin bu alanda yaptıkları çalışmalar bizim yaşamımıza da her alanda önemli katkı sağlıyor, ışık tutuyor' dedi.

'KOŞA KOŞA GELİYORUZ'

Uluslararası Avrupa -Asya Eğitim Araştırma Kongresi'nin eğitim dünyasında önemli bir köprü vazifesi olduğunu anlatan Başkan Türel, 'Bilimin bize sunduğu nimetler bir ülkenin geleceğinin planlanmasına da vesile oluyor. Eğitim ve bilimde öne çıkan Akdeniz Üniversitesi birçok alanda dünyaya başarısını kabul ettirmiş, Antalyamızın gururu olmuştur. Ayrıca bulunduğu kent ile bütünleşen bir yönetim anlayışı, son dönemde Antalyamıza çok önemli güç katıyor. Bizde her programa bu vesileyle Yerel Yönetim-Üniversite işbirliğini güçlendirmek adına koşa koşa geliyoruz. Öğrencilerimizin düzenlediği panellere katılıyoruz. Konferanslarda tecrübelerimizi paylaşmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

'EĞİTİMİN BAŞKENTİ OLACAKTIR'

Başkan Türel konuşmasına şöyle devam etti: 'Eğitim, öğretim ve araştırma üçlüsünde dünyanın en ileri gelen ülkelerinden biri olarak söz sahibi olmak istiyorsak bu kongreleri çok iyi tahlil etmeliyiz. Çünkü bilim artık ışık hızıyla ilerliyor. Dükkana giriyorsunuz, çıkıyorken teknoloji değişmiş. Bundan 25 yıl önce ülkemizde interneti kullanmaya başladık. Oysa internet olmaksızın bugün sanki hiç bir şey yapamayız gibi geliyor. Yani hepimizde bilgiye ihtiyaç varsa öncelikle şu Google hazretlerine bir soralım bakalım diyoruz. Açıyoruz Google'dan öğrenmeye çalışıyoruz. O yüzden atılan bu adımlarda alınan kararların bizlere referans olacağını düşünüyorum. Bu anlamda Antalyamız umuyorum ki bu çalışmalar ile turizm ve tarımın yanı sıra eğitimin de başkenti olmaya belki aday olacaktır' (İHA)