Flipped Classroom adlı projenin öğrenci çalışma toplantısının Macaristan'da gerçekleştirildiğini belirten Namık Karamancı Fen Lisesi Müdürü Hasan Kökçü, projenin 2'nci toplantısına 2 öğretmen ve 3 öğrencinin katıldığını söyledi. Litvanya, İtalya, Macaristan, Romanya, Yunanistan ve Polonya'dan proje ortağı okullarla geleneksel öğretim metodunun yerine 'Tersyüz Edilmiş Sınıf' diye adlandırılan yenilikçi bir eğitim metodunu denemek ve geliştirmek için çalıştıklarını kaydeden Kökçü, projenin uygulanma sürecinde ve gelecekte öğrencilerin ders videolarını ve içeriklerini evlerinde izleyerek derslerini yapacaklar ve okulda konuyla ilgili etkinlik ve alıştırma yapacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLERDEN TÜRKÇE DERSİ

Macaristan'da oldukları 5 gün boyunca tersyüz edilmiş sınıf eğitim modeli kapsamında hazırlanan ders videoları ve içerikleri ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten proje sorumlusu Hasan Biber de, 'Program kapsamında öğrencilerimiz proje ortaklarımıza Türkçe dersi verdi ve temel düzey Türkçe öğretti. Teknik konuların haricinde pek çok yarışmaya katılan öğrencilerimiz İngilizce becerilerini geliştirme fırsatı buldu' dedi.

Macaristan çalışma toplantısına katılan Yunus Tuğra Duman, Cemil Barkın Demir ve Halil Emir Taşar ise ilk defa böyle uluslararası bir organizasyona katıldıklarını, bu çalışma sayesinde hem yabancı dil becerilerini geliştirebilme hem de eğitimsel amaçlar için kullanılabilecek bilişim araçları ile ilgili bilgi ve yeterliliklerini arttırma fırsatı bulduklarını anlattı. Projenin bir sonraki toplantısı nisan ayında Litvanya'da gerçekleşecek.(DHA)