AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Havacılık Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKHUMER), tarafından düzenlenen İnsansız Hava Aracı (İHA) eğitimleri sonucunda sertifika almaya hak kazanan Antalya Anadolu Lisesi öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi. AÜ Senato Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Genel Sekreter Ali Evren İmre, AKHUMER Müdürü Doç. Dr. Halil Özekicioğlu, Antalya Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Akın, öğretim üyeleri, öğretmenler ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.
ÖĞRENCİLERİMİZE GÜVENİMİZ TAM
Kendisinin de Antalya Anadolu Lisesi mezunu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, 'Sevgili okuldaşlarım' diyerek hitap ettiği öğrencilere 'Okulunuzun kıymetini bilin. Bizlere çok güzel bir dünya görüşü kazandırdı. Sizlerin de vatanı ve milleti için çalışacak, önemli mevkilerde ülkesine hizmet edecek insanlar olacağınıza inanıyorum' dedi.
1 YILDA 400 İHA SERTİFİKASI VERİLDİ
Sağlık başta olmak üzere çığır açıcı birçok çalışmaya imza atan AÜ'nün İHA eğitimleri konusunda da Antalya'da öncü olduğunu vurgulayan Rektör Özkan, 'Bugüne kadar Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk Hava Kurumu gibi önemli kurum ve kuruluşlarla bu eğitimler konusunda protokoller yapıldı, eğitimler başarıyla tamamlandı. Son 1 yılda 400 kişiye İHA sertifikaları verildi. Liselerle yaptığımız ilk protokolün benim de mezunu olduğum Antalya Anadolu Lisesi ile gerçekleşmesi benim için büyük mutluluk ve gurur vesilesi oldu. Valiliğimiz koordinasyonunda devam eden Antalya Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi'nin de vizyonuna uygun olarak liselerle iş birliklerimiz sürecek' diye konuştu.
Rektör Özkan, çalışmaları için AKHUMER yönetimine ve hocalarına teşekkür etti. (DHA)