YAPIMI yılan hikayesine dönen ve 6 yılda tamamlanarak bu yılın başında hizmet vermeye başlayan Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin yeni binasının resmi açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Başsavcı Ramazan Solmaz, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

'ÇAĞIN İLETİŞİMCİSİ OLUN'

Açılışta konuşan Vali Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi'nin Antalya'nın en köklü kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Üniversitenin Antalya'nın marka değerini güçlendirdiğini anlatan Vali Karaloğlu, ''Üniversitemizin başarısından şehir olarak gurur duyuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız İletişim Fakültesi, içinde barındırdığı bölümleriyle her birimizin hayatını ilgilendiren meslek gurubu. Çağımız bilişim çağı. Farklı metotlar uygulanıyor. Artık herkes cep telefonlarıyla gazetecilik yapabiliyor. Farklı bir çağda yaşıyoruz. Öğrencilerimiz, çağın gereği olan iletişimcilere dönüşmesi gerekiyor. İletişim araçlarını çok iyi kullanmalısınız. Bu fakülte bu noktada öğrencilere çok şey katacak. Bu binanın yapılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal olmak üzere herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

DONANIMLI EĞİTİM

Akdeniz Üniversitesi'nin Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ''70 binden fazla öğrencimiz var. Üniversitemiz kalite odaklı büyüme hedefliyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Ülkemizde ve dünyada oluşan gelişmeleri yakından taklip ediyor ve uygulamaya çalışıyoruz. Hemen hemen hayatın her alanında kaliteli mezunlar veriyoruz. Üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda ön plana çıkardık. Akdeniz Üniversitesi, memnuniyet anketinde Türkiye'de 4'üncü sırada. Günümüz dünyasında sesimizi duyurmak için medya çok önemli. Bugün açılışını yaptığımız İletişim Fakültesi'nde öğrencilerin daha donanımlı eğitim almasını hedefliyoruz. Bugün yanımızda olduğunuz için sizlere de teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN FAKÜLTE

İletişim Fakültesi'nde yer alan bölümler hakkında bilgi veren İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Ahmet Ayhan, önümüzdeki yıl Reklamcılık Bölümü'nün açılacağını söyledi. Türkiye'nin en çok tercih edilen iletişim fakültelerinden biri olduklarını anlatan Dekan Ayhan, şöyle konuştu: ''Yeni binamızda 31 bin metrekare kapalı alan var. 10 amfi, 25 derslik, 5 atölye, 350 kişilik konferans salonu ve 2 sinema salonuyla öğrencilerimiz burada eğitim görecekler. Modern bir binada hizmet verecek olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Kısıtlı kamu kaynaklarıyla bize destek olan paydaşlarımıza ve rektörümüze teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizden bu binayı korumalarını rica ediyorum.'' (Abdullah ÖZKAN)