KEPEZ Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi kapsamında ilk, orta ve liselerin aralarında bulunduğu 6 okul, Türkiye tarihinde yer edinmiş 6 önemli ismi tiyatro oyunlarıyla canlandırıyor. Geçen ay Barış Manço'nun hayatını canlandıran öğrenciler, bu ay ise halterde Türkiye'yi defalarca gururlandıran ve geçen yıl kasım ayında hayatını kaybeden Naim Süleymanoğlu'nun hayatından kesitler sundu. 150 öğrencinin katkı sunduğu tiyatro oyununu çok sayıda öğrenci izledi.

KARAKOÇ, TOPÇU, NAŞİT VE ERTAŞ

Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, Şube Müdürü ve proje koordinatörü Mehmet Özbal, Çağlayan Lisesi Müdür Yardımcısı Müjgan Sabancı ve öğretmenler Nilgün Uzansoy Yağlı ile Tayfun Kaya'nın organize ettiği oyunlar, her ay bir ismi bu oyunlarla anıyor. Öğrenciler sırasıyla gelecek aylarda Abdürrahim Karakoç, Nurettin Topçu, Adile Naşit ve son olarak Neşet Ertaş'ı canlandıracak oyunlar sahneleyecek.

Proje koordinatörü Mehmet Özbal, Türkiye'de çok sayıda anacak karakter olduğunu belirterek, bunlardan bazılarına yer verebildiklerini kaydetti. Özbal, 'Bu oyunlarla öğrencilerimizin bu altın şahsiyetleri tanımasını istiyoruz. Onların zihinlerde yer tutmasını istiyoruz. Farkındalık oluşturabilirsek önemli bir hedefe ulaşmışız demek' dedi.(DHA)