Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karkacıer ve Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih Uslu, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ı ziyaret etti. Ziyarette, Manavgat Turizm Fakültesi 4'üncü katına açılan Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, ataması yapılan öğretim görevlileri ve fakültenin eylül ayında başlayacak eğitim öğretim döneminde alacağı öğrencilerle ilgili konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

HEDEF 10 YILDA 25 BİN ÖĞRENCİ

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'a AÜ Manavgat Turizm Fakültesi'nin ardından Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nin de gelecek yıl öğrenci alacağını belirterek, 'Manavgat MATSO Turizm Fakültesi 4'üncü katında tabelası asılarak faaliyete başladı. Manavgat olarak bir devlet üniversitesi kurulması konusunda ilerliyoruz. 2'nci fakültemizin kurulması ve dekanımızın göreve başlamasının ardından öğretim görevlileri ataması yapıldı. Fakültemizde gelecek yıl 2 bölüme öğrenci alımı yapılacak. Bir yıl içerisinde fakültemizde yeni bölümlerin açılması için hocalarımızla birlikte hareket ediyoruz. Manavgat'a 3'üncü fakültenin açılması için çaba gösteriyoruz. 3'üncü fakültenin kurulmasıyla ilçemizde üniversite kuruluşunu geçekleşebileceğiz' dedi.

Başkan Boztaş, ilçeye üniversite kurulmasıyla 10 yılda 25 bin öğrenci getirmeyi hedeflediklerini hatırlattı. Boztaş, üniversitenin sosyal ve kültürel katkı sağmasının yanı sıra ilçe ekonomisi ve ticaretine de katkı sağlayacağını belirtti.

İLK YIL 2 BÖLÜM, SONRASINDA 5 BÖLÜM OLACAK

Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karkacıer de 2 ay önce göreve geldiklerini hatırlatarak hazırlıkları tamamladıklarını ve 1- 1.5 ay içerisinde fakülteye tamamıyla yerleşeceklerini kaydetti. Manavgat'ta yeni fakültelerin açılması ve bir devlet üniversitesi kurulması için Başkan Boztaş'ın büyük destek verdiğini söyleyen Prof. Dr. Karcacıer, 'Fakültemiz eylül ayında 2 bölümle açılacak. İlk yıl Ekonomi ve İşletme Enformatiği bölümlerine öğrenci alıyoruz. Öğretim görevlileri atamamız yapıldı, arkadaşlarımız göreve başladı. Gelecek yıl yeni bölümler açmak için senatomuza tekliflerimiz var çalışma yapıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Beşeri bilimler bölümünde yeni bölümlerin açılması için çalışma yapmaya başladık' diye konuştu. (DHA)