KEPEZ'İN farklı noktalarındaki kurs merkezleri ve birbirinden özel kurs seçenekleri ile gerek meslek edinmeyi, gerekse hobi edinerek sosyalleşmeyi destekleyen Antalya Kepez Meslek Edindirme Kursları (AKMEK), bu kez farklı bir sosyal sorumluluk için harekete geçti.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın tüm yurtta başlattığı 'Okuryazarlık Seferberliği' kapsamındaAKMEK'de açılan okuma-yazma kursları yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar çocuklara ve gençlere birçok alanda ücretsiz kurs desteği sağlayan AKMEK, şimdi yıllarca okuma yazma öğrenmek isteyenlerin umutlarına ışık oluyor.

Kepez Belediyesi, 'Kepez'de okuma-yazma bilmeyen kalmasın!'sloganıyla okuryazarlık seferberliğine destek veriyor. Geçmişte çeşitli sebeplerden okula gidememiş olan vatandaşları ve özellikle de kadınları hedef alan proje, öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha ortaya koyuyor. Haftanın üç günü gerçekleşen kurslarda vatandaşlar gündelik işlerini aksatmadan yıllarca hayalini kurdukları okuma yazmayı öğreniyorlar. Yıllar sonra kalem tutmanın heyecanını yaşayan kadınlar, kurs sırasında birbirlerine de yardımcı oluyorlar.

'ÖĞRENMENİN YAŞI YOK'

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Kepez Kaymakamlığı'nın destek verdiği projenin,eğitimleri uzman eğitimciler eşliğinde devam ediyor. Öğrenmenin yaşının olmadığını belirten Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşların ücretsiz olarak gerçekleştirilen kurslardan çekinmeden yararlanmalarını istedi. Haftada üç gün toplamda seksen saat süren ve çizgi çalışması ile başlayan kurslar, harf ve hecelerle devam ediyor. Okuryazarlık Seferberliği ile ilçede okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmaması hedefleniyor. (HABER MERKEZİ)