Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Sönmez ile engelli üniversite öğrencileri katıldı. Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, engelli öğrencilerin üniversite eğitimini en iyi şekilde almaları, başarılı ve mutlu bir şekilde mezun olmaları için çalıştıklarını söyledi.

'Sizlerin ayrıcalık istemediğinizi, sadece eşit şartlarda eğitim almak istediğini biliyorum' diyen Rektör Ünal, 'Hepiniz çok zeki, çok yetenekli öğrencilersiniz. Sizlere uygun koşullar sunulduğunda, eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayıp iyi işlerde yer alacağınıza eminim. Bizler de bunu sağlamak için çalışıyoruz. Kampüsümüzün eksiklerini tamamladık. Binalarımız büyük oranda erişilebilir durumda' dedi.

ENGELLİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

Engelli öğrencilerin eşit ve adil şekilde eğitim almaları için akademik anlamda da adımlar attıklarını kaydeden Prof. Dr. Mustafa Ünal, 'Sizlerin en çok ihtiyaç duyduğu konular akademik ve sosyal destek. Bu anlamda mevcut sınav yönergesinde değişiklikler yaptık. Bu değişiklik sizlerin daha erişebilir şekilde sınavlara girmenizi ve en etkin şekilde dersleri takip etmenizi sağlayacak. Bir diğer çalışmamız da Uyarlama Mektubu Uygulaması. Bu uygulama, akademik alanda öğrencinin engel durumuna ve bireysel özelliklerine göre derslerde, sınavlarda ve ödevlerde ihtiyaç duyduğu uyarlamaları içeriyor. Ayrıca her bir birime engelli öğrencilerimiz için akademik danışmanlar atadık. Tüm bu çalışmaların sizin öğrenim hayatınızı kolaylaştıracağına eminim' diye konuştu.

Engelli öğrencilerin kampüse adım attığı andan itibaren sorunsuz bir şekilde eğitimini sürdürmesi için istek ve önerilere her zaman açık olduklarını dile getiren Rektör Ünal, program sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.(DHA)