ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Türkiye Okuma Yazma Seferberliği kapsamında mezunlarını veren Okur Yazarlık Sertifika Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın, TÜİK verilerine göre yüzde 98.62'lik okuryazar oranı ile Türkiye'de birinci sırada yer aldığını belirterek,'Antalya'da 24 bin 500 kişimiz okur-yazar değil. Biz, Antalya'da yaşayan istinasız herkesin okur-yazar olmasını hedefliyoruz' dedi.

Türkiye'nin eğitim konusunda son dönemde büyük mesafeler kat ettiğini belirten Vali Münir Karaloğlu, 'Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde başlatılan 'Türkiye'de Okuma Yazma Bilmeyen Kimse Kalmasın' sloganıyla sürdürülen projede yer alıp başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını vereceğiz' dedi.

Kampanyayla birlikte Antalya'nın, Türkiye'deki okuma yazma oranındaki birinciliğini sürdürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, 'Bu seferberlik Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Müdürlüklerimiz, Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüklerimizin eliyle yaklaşık 10 bin 200 kursiyerimiz bu kurslara kayıt yaptırıp, eğitim aldı. Biz okuma yazma bilmeyen 24 binin 10 binini eğitmiş olduk' ifadelerini kullandı.

Okuma Yazama Seferberliği kampanyasını başlattıklarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan'a teşekkürlerini sunan Vali Karaloğlu, 'Okumak isteyen her bireye devletimiz imkan sağlıyor ve sağlamaya devam edecek. Bu projede emeği geçen tüm görevli arkadaşları ve kursiyerlerimizi kutluyorum' dedi.

Vali Münir Karaloğlu'nun konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. (HABER MERKEZİ)