Döşemealtı İlçesi'ndeki Yeşilbayır İlkokulu'nda aşırı talep oluşması nedeniyle derslik sıkıntısı yaşanıyor. Öğrenci velileri, Yeşilbayır dışındaki birçok mahalleden bu okula kayıt yaptırabilmek için mahallede bir adreste misafir kaydı yaptırıldığı, çocuklar o mahallede gerçekten oturmuyor olmalarına rağmen okula kayıt ettirildiklerini öne sürdü.


Öğretmenlerin niteliği ile sınavlardaki başarı oranının Antalya'daki devlet okulları arasında en iyiler arasında olması dolayısıyla yüksek talep yaşandığını aktaran öğrenci velileri, okulda fen bilimleri laboratuvarı, resim atölyesinin sınıfa dönüştürüldüğünü söyledi. Buna rağmen sınıf eksikliğinin sürdüğünü belirten veliler, son olarak koridordaki geniş sergi alanının prefabrik suntalarla ikiye bölünerek, burada da iki ayrı sınıf oluşturulduğunu kaydetti.


Okul idaresi ise Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne göre, her çocuğun oturduğu mahalledeki okula otomatik kaydının yapıldığı sistemi 'misafir kayıt' uygulamasıyla aşarak kayıt yaptıranlarla ilgili öğretmenlerden oluşan bir ekip kurdu. Okullar açılmadan önce göreve çağrılan bu ekipteki öğretmenler tek tek evlere giderek tespit çalışması yürüttü ve bu şekilde yaklaşık 25 öğrenci tespit etti. Bu öğrencilerin kayıtları silindi.


Ancak belirlenemeyen birçok öğrencinin bulunduğu bölgede okula yoğun talebin sürdüğünü kaydeden veliler, sabah ve öğlenci şeklinde iki öğretimin yapıldığı okula bir de imam hatip sınıfı açıldığını, sınıf sıkıntısının üst düzeyde olduğu okulda bilgisayar sınıfı ve öğretmenler odasının da sınıfa dönüştürülmesinin gündemde olduğunu dile getirdi. Okul idaresi, konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.