ÜNİVERSİTE tercihi konusunda öğrencilerin aileleriyle birlikte gerekirse dışarıdan rehberlik ve danışmanlık desteği de alarak tercih yapmalarının daha doğru olacağını belirtenAkdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Canbulat, 'Elbette seçeceği bölümü öğrencinin belirlemesi güzel olandır ancak bu konuda aileden ya da konunun uzmanı kişilerden de yardım alınırsa öğrencinin seçimiyle ilgili gözünden kaçırdığı olumlu ya da olumsuz etkenler daha görünür hale getirilerek yanlış bir tercih yapılmasının önüne geçilmiş olur. Öğrenci kendini iyi tanımalı, hayattan ne istediğini, hayallerini ve hedeflerini iyi belirlemeli, yeteneklerinin, güçlü ve zayıf yönlerinin farkına vararak, ülkemizin istihdam şartlarını da dikkate alarak, bugünün Türkiye'sine ve dünyasına göre değil yarınlara göre bir tercih yapmalıdır' diye konuştu.

İYİ TEMEL ÖNERİSİ

Avrupa ülkelerinde üniversite tercihlerinde fakülte ve bölümler daha çok dikkate alınırken, ülkemizde üniversite tercihi konusunda psikolojik olarak üniversite adının daha belirleyici olduğunu ifade eden Prof. Canbulat, tercih yaparken üniversite reklamlarından etkilenerek, sadece üniversitenin ismine bakarak değil, teknolojinin sunduğu imkanlardan da faydalanarak bölüm hocalarını tahlil, analiz ederek, akademik unvanlarına, akademik çalışmalarına bakarak karar vermek faydalı olabilir' hatırlatmasında bulundu.

AÜ'NÜN FARKLILIĞI

Akdeniz Üniversitesi'nin coğrafi konumu, köklü birikimi, deneyimli kadrosu, eğitim ve öğretim imkanları, sosyal ve sportif faaliyet alanları ile adından sıkça söz ettiren, kalitesi ve öğrenci memnuniyeti açısından değerlendirildiğinde ülkemizde ve dünya sıralamalarında her geçen gün üst sıralara tırmanan bir üniversite olduğunu belirten Prof. Canbulat, son yıllarda üniversitelerin başarılarının yüksek lisans ve doktora eğitimleriyle de ölçüldüğüne değinerek. Akdeniz üniversitesinin yüksek lisans ve doktora yeterliliği açısından Türkiye'nin ilk 5, 6 üniversitesi arasında yer aldığı bilgisini paylaştı. (iha)