KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, istişare yoluyla daha güzel bir şehirleşme amacıyla başlattığı 'Şehir Buluşmaları' ile okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve muhtarları buluşturdu. Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Şehir Buluşmaları'na Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Bozdağ, Kepez Muhtarlar Derneği Başkanı FeyzulahBüyükkeleş, belediye başkan yardımcıları ve bürokratları katıldı.

TÜTÜNCÜ'YE ÖVGÜ

Gecenin açılış konuşmasını yapan FeyzulahBüyükkeleş, Başkan Hakan Tütüncü'nün ilçenin eğitim standartlarını yükseltmek için büyük gayret gösterdiğini söyledi. Muhsin Bozdağ da, mesleğinde 6 farklı şehirde görev yaptığını, Başkan Tütüncü kadar eğitime destek veren bir belediye başkanı görmediğini belirtti.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Kaymakam Hamdullah Suphi Özgödek ise çok hızlı büyüyen Kepez'de 6 bin eğitim çalışanı olduğunu vurguladı. Tüm eğitim ihtiyaçlarının devletin omuzlarında kalabildiğini belirten Kaymakam Özgödek, Tütüncü gibi eğitime kucak açan insanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Salondaki davetlilere seslenen Özgödek, 'Size tavsiyem, bundan sonraki süreçte de Tütüncü başkanımızın yardımını ve desteğini talep etmenizdir' dedi. Kaymakam Özgödek, konuşmasının ardından eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür plaketi takdim etti.

'BİR AYAĞIMIZ OKULLARDA'

Başkan Hakan Tütüncü de bu tür buluşmaların birlik olma duygularını güçlendirdiğine işaret etti. Haftada en az bir ilkokul, ortaokul ve lise ziyaret ettiğini belirten Başkan Tütüncü, belediye yönetimi olarak bir ayaklarının hep okullarda olduğunu söyledi.

Bu birliktelikle eğitim alanında çok fazla mesafe kat edildiğini belirten Tütüncü, bunu hukuki zorunluluk değil, vicdani sorumluluk olarak gördüğünü söyledi.

Eğitimde en büyük payı Kepez'in aldığını ve ilçeye 100'den fazla okul kazandırıldığını belirten Tütüncü, burada hükümetin desteğinin çok büyük olduğunu söyledi. Yeni okul ihtiyacı olan yerler için hemen muhtarlarla toplantılar yaparak çözüm üretmeye çalıştıklarını belirten Tütüncü, bir yandan da mevcut okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını aktardı.

EĞİTİM PROJELERİ

Saymakla bitmeyecek kadar eğitim projesi yaptıklarını hatırlatan Tütüncü, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

'Okul yöneticilerimiz zaten bunları biliyor. Çocuklarımızın daha nitelikli yetişmesi için birçok sorun çözüyoruz. En önemli hedefimiz, akademik başarıyı sağlamış gençleri yetiştirirken, iyi birer vatandaş olmalarını sağlamak. Sosyal, kültürel ve spor faaliyetleriyle bunlar kazanılıyor. Bunu da kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü işbirliğiyle yapıyoruz.'(DHA)