Kendi yaşantısından örnekler veren Başkan Tütüncü, 'Ülkenin geleceğiyle ilgili söz sahibi olmak, daha 7 yaşından itibaren hayalimdi' dedi.Hakan Tütüncü, özel bir okulun düzenlediği 'Kariyer Günleri' etkinliğinin konuğu oldu. Öğrencilerle deneyimlerini paylaşan Başkan Tütüncü, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Öğrencilerden kimisi sokak hayvanları için barınak isterken, kimisi engelliler için yaşam merkezleri talep etti. Birçok öğrenci ise Başkan Tütüncü'ye neden belediye başkanı olduğunu ve nasıl kararlar aldığını sordu. Tüm soruları yanıtlayan Tütüncü, toplantı sonrası öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Okulu gezen Tütüncü, anaokulu öğrencileri ile de sohbet etti.

Belediye başkanı olmaya karar verdiğinde 7 yaşında olduğunu vurgulayan Tütüncü, kedisini dinleyen çocuklara, gelecekleriyle ilgili planlamalarını bir an önce belirleyerek hedefleri doğrultusunda yol almalarını tavsiye etti. Kariyer planında hukuk fakültesi tercihinin işine yarayacağını düşündüğünü anlatan Tütüncü, yol haritasını da bu yönde çizdiğini anlattı.(DHA)