AÜ Hemşirelik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonları (AGEK) tarafından 'Predatör Akademik Faaliyetler' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, Hemşirelik Fakültesi AGEK Başkanı Prof. Dr. Emine Efe ve Hemşirelik Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Erol Gürpınar, bilimsel kriterlere uygun olmayan akademik faaliyetleri akademik atama ve yükseltmelerde, görev uzatmalarında, kongre gibi etkinliklere katılımda dikkate almayacaklarını söyledi. Konuyla ilgili AÜ Senatosu'nun karar aldığını vurgulayan Prof. Dr. Erol Gürpınar, bu sebeple konuyla ilgili tüm birimlerde bilgilendirme toplantısı ve konferanslar düzenlediklerini belirtti.

'Predatör Akademik Faaliyetler' konferans konuşmacısı ARGEK üyesi Prof. Dr. Burhan Özkan ise; bilimsel olmayan yağmacı ve avcı olarak nitelenen akademik faaliyetlerin neler özellikleri ve nasıl anlaşılacağını ve bu faaliyetlerin bilim camiasına vermiş olduğu olumsuz etkileri ile bilimsel olmayan bu tip faaliyetlerin nasıl önlenebileceği konusunda kapsamlı bir sunum yaptı.(DHA)