AÜ Mühendislik Fakültesi Sevgi Yolu'nda kurulan öğrenci topluluğu tanıtım stantlarını Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Ahmet Ögke ve Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Halil Eroğlu da ziyaret etti. Öğrenci tanıtım stantlarını tek tek gezerek öğrencilerden bilgi alan Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, 'Kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif bir takım aktivitelerde yer almak için kurulmuş topluluklarımız, üniversitemize yeni katılan öğrencilere kendilerini tanıtmak ve yeni üye kazanmak amacıyla stant açtılar. Bu yıl 52 kültür topluluğu, 18 spor topluluğu olmak üzere toplam 70 öğrenci topluluğumuz mevcut' dedi.

Teknolojiden edebiyata, müzikten dağcılığa farklı ilgi alanlarına hitap eden topluluklar sayesinde öğrencilerin hem ders dışı zamanlarını değerlendirerek sosyalleştiğini hem de gelecek hayatları için tecrübe kazandığını ifade eden Prof. Dr. Altunkaya, 'Ayrıca bu tür topluluklarda faaliyet gösteren öğrenciler burada edindikleri tecrübelerle sivil toplum örgütlenme duygusunu da tatmış oluyor' dedi.

Topluluk tanıtım günlerinin öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, iki gün sürecek tanıtım günlerinin ilk gününde 9 bin yeni öğrencinin topluluklara kayıt yaptırdığını söyledi. Topluluklara katılımın yıl boyunca devam edeceğini ifade eden Prof. Dr. Altunkaya; panel, konferans, söyleşi gibi etkinliklerle yıl boyu öğrencilerin faaliyetlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

İki gün sürecek ve renkli görüntülere sahne olan tanıtım günlerinde topluluklar, öğrencilere çeşitli ikramlarda da bulundu.(DHA)