ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İlim Yayma Cemiyeti'nin Kariyer Günleri kapsamında Kepez Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerin konuğu oldu. Hizmetlerini anlatan Türel, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Altyapı, üstyapı, raylı sistem, vizyon projeler gibi birçok hizmetle uğraştıklarını belirten Türel, 'Bunlar bir şehrin maddi kalkınması için çok önemlidir. Yatırım yapmazsanız sizlere iş sunma imkanımız olmaz. Bir taraftan sizlere yeni iş kapısı sahalarını açacak yatırımları yapmaya çalışıyorken diğer taraftan da şehrimizin manevi kalkınmasını sağlayacak diğer hizmetleri de çok önemsiyoruz' dedi.

KAVŞAKLARIN ÖĞRENCİLERE FAYDASI

Antalya'da bu dönemde 27 tane kavşak yaptıklarını kaydeden Başkan Türel, 'Raylı sistemi 55 kilometreye çıkartıyoruz. Bu projeler gençlerimiz için de önemli. Eskiden saatlerce dakikalarca trafikte vakit kaybediyorken şimdi okulunuza veya yurdunuza daha çabuk gelip gidiyorsunuz. O yolda israf ettiğiniz vakti belki derslerinize daha çok çalışmak suretiyle kullanabiliyorsunuz. Yani kavşağın gençliğe ne faydası var, diyenler çıkabilir. Halbuki eğitim öğretimin kolaylaştırılması açısından önemli bir faydası olduğun söyleyebiliriz' diye konuştu.

DEMONTE ÜST GEÇİT

Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Menderes Türel, kazaların yaşandığı üniversitenin kuzey girişindeki sıkıntının dile getirilmesi üzerine şöyle konuştu: 'Orası Karayollarımızın sorumluluğunda olan bir yer. Karayolları söz konusu Kültür Mahallesi kavşağını katlı kavşak yapacak. Bu kavşak inşaatına da kısa bir süre sonra başlanacak. Şimdi üst geçit istenilen yer kavşağın yapılacağı alan içerisinde kalıyor. Dolayısıyla orada bir kavşak inşaatı başladığında o üst geçit oradan sökülüp atılacak. Bu israf olur. Şimdi karayollarımız ile yaptığımız görüşmede Ocak sonuna kadar demonte yani sökülür, takılır bir üst geçidi inşallah sizin daha rahat bir geçiş imkanınız için koyacağız.'

(HABER MERKEZİ)