KIŞ aylarında insanların dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan biri; vücudun bağışıklık direncini artırmaya yönelik bir yaşam sürdürmektir. Bu dönemde küçük bir soğuk algınlığı bile önemsenmediği takdirde zatürre ya da grip gibi ateşli hastalıklara dönüşebilir. Bu nedenle öncelikle beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekir. Özellikle hekiminizin önerdiği farklı hastalıklarınızı etkilemeyecek bitki çayları tercih edilebilir. Zencefil, tarçın gibi bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerden destek alınabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Özkutucu, C vitamininden zengin besinlerin de tüketilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

OFİSLERDE RİSK DAHA FAZLA
Kapalı ve sıcak alanlarda mikropların daha hızlı yayıldığını biliyoruz. Hastalık başladıysa ofis ya da okul gibi kapalı alanlarda bulunmamak oldukça önemlidir. Uzm. Dr. Füsun Özkutucu mutlaka gidilmesi gerekiyorsa, ağız ve burun maskesi ile ortamda bulunmanın hastalıkların yayılmasını engellemek açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı. Aynı şekilde toplu taşıma araçlarında da maske kullanımı hastalıkların yayılmasını engellemek açısından önem arz ediyor.

Uzm. Dr. Füsun Özkutucu, 'Diyabet, tansiyon ya da kalp hastalığı gibi kronik hastalıklara sahip kişilerin kış aylarında kendilerine ekstra özen göstermeleri gerekir. Özellikle diyabet hastaları, üşüdüklerini hissetmemeleri ihtimaline karşı daha sıkı giyinerek önlem almalıdır' dedi.

AÇIK HAVADA YÜRÜYÜŞ
Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenme ve uyku düzeninin de önemine dikkat çeken Uzman Dr. Füsun Özkutucu, günde 7-8 saat uyku uyumak, mevsimine uygun özellikle C vitamini yönünden zengin gıdalarla beslenmek ve tüm bunlarla birlikte düzenli egzersiz yapmanın bize önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. 'Herkes spor salonuna yazılmak zorunda değil, tedbirli giyinerek günde yarım saatlik bir yürüyüş yapmak bile bağışıklık sistemimiz için oldukça faydalıdır' diyen Uzm. Dr. Füsun Özkutucu, egzersizlerle salgılanan serotonin hormonunun da ruhen iyi hissettireceğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)