Antalya, Burdur ve Isparta illerini içine alan Batı Akdeniz'de BAİB Başkanı Hakkı Bahar, 2018 Mayıs ayı Batı Akdeniz ihracat rakamlarını birlik toplantı salonunda AK Parti Antalya Milletvekili ve 24. Dönem Milletvekili adayı Atay Uslu'nun katıldığı toplantıyla açıkladı.

Türkiye genelinde ihracat artışının mayıs ayında yüzde 12.2 olduğunu aktaran Bahar, BAİB'in mayıs ayı ihracat artışının ise yüzde 29.3 olduğunu belirtti. Bahar, 179 milyon 475 bin dolarla da BAİB tarihin en büyük rekorunu kırdıklarını da dikkat çekti. Türkiye'deki bütün birlikler içinde mayıs ayında en fazla artış sağlayan birlik olduklarının altını çizen Bahar, 16 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini bu ülkelerden ilk 5 sırası Çin ,Almanya, Rusya, İtalya ve Romanya'nın yer aldığını kaydetti. 2018 yılı hedeflerinin 2 milyar dolar olduğunu kaydeden Bahar, 2023 yılı ise bu hedefin 5 milyar dolardan fazla olacağını söyledi.

USLU: 'DESTEK VERİYORUZ'

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu Türkiye'de her gün büyüme ve gelişme anlamında güzel haberler aldıklarını, ülkenin hızla büyüdüğünü ifade etti. Türkiye'nin 2018 yılı ihracat hedefinin 170 milyar doları geçmek olduğunu dile getiren Uslu, bu büyümenin 16 yıldır devam ettiğini kaydetti. Turizmde bu yıl Antalya'nın 15 milyon turisti ağırlayacağını işaret eden Atay Uslu, hükumet olarak kentteki bütün projelerine destek vereceklerini bildirdi. Türkiye'nin büyümesini istemeyen farklı güçler olduğu dile getiren Uslu, 24 Haziran'dan sonra Türkiye'nin şahlanışının olacağını söyledi.

(HABER MERKEZİ)