AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim döneminin Ramazan ayına denk gelmesinin esnafta bir hareketlilik yaşattığını ancak bu hareketliliğin tüm sektörlere dağılmadığını ifade etti. Dere, seçim hareketliliğinin pastacı, fırıncı, giyim, butik, kuaför gibi sektörlere yansıdığını vurguladı.

Kent genelindeki esnafın gözünü turizme ve gelecek turistlere çevirdiğine dikkati çeken Başkan Dere, turizm gelirlerinin bu yıl artacağından ümitli olduklarını söyledi. Turist sayısının 14 milyon civarında olacağının söylenmesinin ciddi derecede bir beklenti oluşturduğunu anlatan Adlıhan Dere, 'Turizm gelirlerinin büyük küçük tüm esnafa can suyu kattığını, esnafın elini rahatlattığını görüyoruz. İnşallah bu sezon geçmiş dönemlerin turizm rekorunu kırıp esnafımızın yüzünü daha çok güldüreceğiz' dedi.

Esnafın ülkenin temeli, çimentosu olduğunu anlatan Adlıhan Dere, 'Esnaf barometredir. Bakınız siyasetçide herkeste esnafın içinde esnafı ziyaret ediyor. Dövizdeki dalgalanma nedeniyle şu anda esnaf sattığı ürünü yerine koyamıyor. Bunların içerisinde esnaf bir taraftan seçime gidip bir taraftan da para kazanmanın peşinde. Her zamanki gibi esnafımız devletimizin yanındadır' dedi. (DHA)