Yaş Sebze ve Meyve Hal Komisyoncuları dernek başkanlarının toplantısı Beymelek Mahallesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü'nde yapıldı. Demre Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran'ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Antalya Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akçan, Kumluca Başkanı Selahattin Okur, Finike Hasyurt Başkanı İsmail Karataş, Ortaca Dernek Başkanı Sedai Duran, Kaş Ova Dernek Başkanı Yusuf Çıkan, Kaş Yeşilköy Dernek Başkanı Tekin Ortaç, Kumluca Mavikent Dernek Başkanı Faik Öncel ve diğer derneklerin yöneticileri katıldı.

Toplantıda sektörün sorunları tartışılırken, çözüm önerileri ortaya kondu. Bazı yasal düzenlemeler konusunda hükümet nezdinde girişimlerde bulunma kararı alındı.

Demre Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, 'Toptancı halleri üreticiyle tüccar ve tüketici arasında bir köprüdür. Komisyoncular üreticinin malını en iyi şekilde değerlendirmek için çaba harcar. Ancak sektör son derece sıkıntılı. Komisyoncular olarak alacaklarımızı alamıyoruz. Hal Komisyoncuları Konfederasyonu ile koordinasyonda sıkıntılarımız var. Çiftçinin durumu belli. Tarım can çekişiyor. Komisyoncular, üreticileri finanse eden, onlara fide, ilaç ve diğer girdilerin alımında destek sağlıyor. Alacaklarımızı alamayınca bu desteği vermekte zorlanıyoruz. Yetemez hale geldik. Yaş sebze ve meyve ihracatında yeni pazar bulmak bir yana var olan pazarları kaybediyoruz. Üretimde planlama yok' dedi. (DHA)