Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi'nin 2017 yılı ihracatı değerlendirildi. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Maden Komitesi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Akın'ın katıldığı toplantıda, 2018 yılı hedefleri açıklandı. Mustafa Satıcı, bölgede 6 bini aşkın ihracatçı için 2017'nin başarılı bir yıl olduğunu belirtti. Satıcı, 1.6 milyar dolar ihracat hedefi konulan 2017'de, bir önceki yıla göre yüzde 19.3 oranında artışla 1 milyar 706 milyon dolar rakamına ulaşıldığını açıkladı.

15 ÜLKEYE İLK DEFA İHRACAT

Bu rakamla 2017 ihracat hedefinin yaklaşık 100 milyon dolar üzerine çıkıldığını belirten Mustafa Satıcı, birlik tarihindeki en yüksek ihracat rakamına ulaşılarak, tüm zamanların rekorunun kırıldığını söyledi. Satıcı, 2017'de ilk defa 15 ülkeye de ihracat yapıldığını belirterek, bu ülkelerin Sierra Leeone, Togo, Bahamalar, Benin, Kongo, Kamboçya, Zambiya, Madagaskar, Kamerun, İzlanda, Bolivya, Buhutan, Makao, Nepal, Güney Sudan olduğunu kaydetti.

2018 Nisan ayında BAİB'in olağan genel kurulunun gerçekleştirileceğini de açıklayan Mustafa Satıcı, başkanlığa aday olmayacağını da söyledi. Satıcı, 'İhracatımıza katkı sunacak yeni arkadaşlarımıza bayrak teslimi yapacağız' dedi. (DHA)