KIRBIYIK İçecek A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Kırbıyık, ihracatta yaşadıkları bürokratik engellere ilişkin Aksu ilçesindeki fabrikada basın toplantısı düzenledi. Yurt dışına ihracat yapmak için fabrikanın yıllık 1 milyon 800 bin litre olan kapasitesini 4 milyon litreye çıkarmak için yasal gereksinimleri yerine getirmelerine rağmen önlerine engeller çıkarıldığını anlatan Kırbıyık, 3 aydır üretim yapamadığını, iflasın eşiğine geldiğini söyledi. Kırbıyık, 'Benim markam 6 yıldır iç pazara ürün üretiyor. Ne zaman ki ihracat yapalım, kapasite büyütelim dedik, bir sürü sorunla karşılaştık' dedi. Fabrikada üretim olmamasına rağmen 48 çalışana 3 aydır maaş ödediğini söyleyen Şahin Kırbıyık, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) çeşitli gerekçeleri nedeniyle 20 milyon dolara ulaşacak ihracatı gerçekleştiremediklerini söyledi.

12 bin metrekare alana kurulan makine parkurunu son sistem teknolojiyle donattıklarının vurgulayan Kırbıyık, 'Yeni fabrikaya 13 milyon TL yatırım yaptım. Aralarında Bulgaristan, Sırbistan, Makedonya, Rusya, Belarus, Gürcistan, Çin'in bulunduğu 20 ülkedeki sektör temsilcileriyle karşılıklı protokoller yapıldı. Kanunen ihracat yapabilmemiz için üretim kapasitemizin yükseltilmesi gerekiyor. Yükseltmek için hazırlıklarımı yaptım. Yeni fabrikayı kurdum. Bu kez de nedenini bilmediğim engellerle karşılaşıyorum' dedi.

Kırbıyık, 1 milyon 800 bin litre olan yıllık kapasiteyi 4 milyon litreye çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, 'Bu çalışmalardan bölgedeki üzüm yetiştiricileri ve nakliyat sektörü, yani kısacası bölge halkı faydalanacak. Ülkesini seven bir iş adamı olarak, vatanıma yurt dışından getireceğim her doların benim için önemi büyük. Ben devletine bir trafik cezası borcu bile olmayan bir adamım. Çeşitli bahanelerle önümün kesilmesi beni üzüyor. Yardım istiyorum' dedi.(DHA)