ANTALYA Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) bu yıl 16'ncısını düzenlediği Girişimcilik Günleri kapsamında 6'ncı İş Fikri Yarışması'nda dereceye giren üniversite öğrencileri ile 'Yılın Girişimcileri' ödüllendirildi.

Batı Akdeniz Bölgesi'nde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programı öğrencileri arasında girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş planı ve iş kurma süreçleri ile ilgili eğitim bilgilerinin pekiştirilmesi, yeni iş fikirleri ortaya çıkarma ve bunları sunma becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ANSİAD Girişimcilik Ekosistemi Projesi kapsamında düzenlenen girişimcilik yarışmasına, Akdeniz Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi'nden toplam 155 proje ile 404 öğrenci başvurdu. Ön elemeyi geçen 42 proje, ödüllendirildi.

Akra Barut Hotel'deki ödül törenine çok sayıda öğretim üyesi, öğrenci ve iş insanı katıldı. Törende konuşan ANSİAD Başkanı Sadi Kan, ANSİAD olarak 28 yıllık geçmişe sahip olduklarını, 28 yıl içerisinde bir kültür oluşturduklarını söyledi. Bu kültürlerin korunması ile ilgili çalışmalar içerisinde olduklarını söyleyen Sadi Kan, 'Bu etkinliklerimizin içerisinde 16'ncısını gerçekleştirmekte olduğumuz Girişimcilik Günleri bizim için çok önemli yer tutuyor. Bu ödülleri verirken birçok değerlendirmemiz oluyor. Bu gece de öyle bir gece' açıklamasında bulundu.

ANSİAD'ın bu yılki ANSİAD Girişimcilik Günleri Güngör Pekşen Özel Ödülü, Mer-Ser Otomotiv Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Barutcu'ya verildi.Yılın Girişimcisi ödülü, Bahar Tavukçuluk Gıda San. ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Bahar'a verildi.

Gecede, 16'ncı Girişimcilik Günleri kapsamında bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Liselerarası Fikir Şenliği ile projeye katılan lise öğrencilerine de ödülleri verildi. (DHA)