TÜMSİAD'ın Alanya'ya bağlı Avsallar Mahallesi'ndeki Wome Deluxe Otel'deki 9'uncu Genel İstişare Kurulu'nun gala yemeği yapıldı. Toplantıya, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, yönetim kurulu üyeleri, yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 500 üye katıldı. Toplantıda konuşan Yaşar Doğan, Türkiye'nin her yerinden gelen yönetim kurulu üyeleri ve başkanlarıyla yeni Türkiye'nin yeni projelerini anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
'YANLI VE TARAFLI'
Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarını gerçekçi bulmadıklarını anlatan Yaşar Doğan, "15 Temmuz'da bize yapamadıklarını, ekonomik yaptırımlarla yapmaya çalışan ve bu yaptırımları bu tarz kuruluşlarla bize dayatmaya çalışan gruplara itibar etmiyoruz. Türkiye'de ciddi projelere imza atılıyor ve bunlar devam ediyor ayrıca mali disiplinden de taviz vermeyen hükümetimiz var. Anlam ve mana vermiyoruz, yanlı ve taraflı diye düşünüyorum. Çok da itibar etmiyoruz" dedi.
'TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ'
Dünya çapında global bir ekonomik kriz olduğunu aktaran Yaşar, şöyle dedi:
"Türkiye'ye yatırım gelip gelmemesi konusunda ise Ortadoğu'dan yatırımcı geliyor aslında. Dünyada bir global kriz var. Krizi ön plana tuttuğunuzda Avrupa'da da bugün, ABD'de Trump'dan sonra ne olacak teorileri geliştiriliyordu. Yatırımcının Türkiye'ye gelmesi ve güvenli liman olması hakkında istikrarı baz alması tabi önemli konuydu ama terör belası sıkıntıları devam etmekteydi. Geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda çok efektif geçmedi bu yıl ve önümüzdeki yıla baktığımızda biraz daha yukarı çıkacağını gösteriyor ancak dünya genelindeki krizi de unutmamak lazım bu Türkiye ile alakalı değil. Türkiye etrafında ve çevresindeki duruma göre iyi konumda. Uzak ve orta doğuda bir takım sıkıntılar olmuş olabilir ama uzak doğudan ciddi bir şekilde yatırımcılar geliyor. Çünkü Türkiye cazibe merkezi. Asya kıtasına baktığınızda Pakistan, Hindistan'a baktığınızda, bizim Pakistan şubemiz dahi var. Pakistan'dan bir grup insan geliyor. Türkiye hala cazibe merkezi. Tek sıkıntımız bunu iyi anlatmamız gerekiyor. Malum çevre ve lobicilere daha iyi ifade etmemiz gerekiyor diye düşünüyorum."


Galanın ardından düzenlenen plaket töreninde katılımcılara plaket ve şilt takdim edildi. Sonrasında ise TÜMSİAD yöneticileri otelde oluşturulan Kızılay mobil kan merkezine girerek kan bağışında bulundu. (DHA)