ANTALYA Büyükşehir Belediye Meclisi, Menderes Türel'in başkanlığında olağanüstü toplandı. 6 gündem maddesinin görüşülmesinin öncesinde partilerin grup sözcüleri, Afrin'e yönelik düzenlenen 'Zeytin Dalı' operasyonunda askerlere başarı diledi. Başkan Menderes Türel grupların dileklerine katıldığını belirterek, 'Allah ordumuzun yardımcısı olsun' dedi.

OTOGARIN PLANLARI DEĞİŞİYOR

Gündem maddeleri arasında yer alan mevcut otogar alanında yapılmak istenen plan değişikliği tartışmalara neden oldu. CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer Çevikol, mevcut otogar alanının plan değişikliğinin olağanüstü meclise taşınmasının aciliyetine anlam veremediklerini belirterek, 'Otogar alanının kentin donatı alanı ihtiyaçlarına yönelik şekilde düzenlemesi gerekirken, planlamasında konut ve ticaret kullanımlarına yer verilmesi nedeniyle şerh koyuyoruz' dedi.

'GÖREVİNİ TAMAMLADI'

Başkan Türel, mevcut otogar alanının görevini tamamladığını belirterek, Antalya'ya çağdaş, modern yeni bir otogar yapacaklarını söyledi. Türel, Döşemealtı'na yapılması planlanan yeni otogarın kent trafiğine girmeden ve 4'üncü etap raylı sistem ile bağlanan bir noktada olacağını söyledi. Yeni otogar projesinin tamamlandığını belirten Türel, 'Enerjisini güneşten üreten, doğal ışıktan yararlanan, atık suları yeşil alan sulamasında kullanılan bir proje olacak. İklime duyarlı ve düzayak kullanıma uygun olacak. Geçmişte yapılan binalar belki nitelikli binalardır ama süreç içerisinde eskidi. Günün çağdaş, modern şartlarına uygun olarak otogarı yeniliyoruz' diye konuştu.

YENİ OTOGARIN KAYNAĞI OLACAK

Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogar için Döşemealtı Belediyesi'nden bir alanı tahsis ettiğini hatırlatan Türel, yeni otogar alanı için eski otogarı kaynak olarak kullanmayı planladıklarını söyledi. Türel, şöyle devam etti:'Mevcut otogar alanının bütün olarak satışını iki kez denedik. Ama bedelin bir anda temin edilmesi zorluğu ortaya çıktı. Antalya'nın ihtiyaçlarına göre parsellere bölünme suretiyle satışının mümkün olabileceği bize söylendi. Biz de bunu doğru kabul ederek, bölerek bir imar değişikliği planı yapıyoruz. Bu değişiklikle alanın içinde hastane, okul, ticaret alanı, yurt alanı var. Bunlar Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar.'

Menderes Türel, her iki alanda projelerin hazır olduğunu, birkaç ay içinde ihaleye çıkacaklarını söyledi.

UYSAL SERZENİŞTE BULUNDU

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da aynı maddede söz aldı. Birkaç ay önce meclise, Muratpaşa'nın yatırımları için kendisine ait bir alanı satmak için gündem maddesi getirdiğini, komisyonda kabul edilmesine rağmen mecliste Ak Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edilmediğini aktardı. Uysal, 'Siyasi saikle alınan bir karardı. Siyasi saikle kamu alanlarının değersizleştirilmesi hukuki, ahlaki, vicdani olarak uyuşmaz. Siyasette bazen yanlış kararlara iştirak edilebilir. Hicap duyan, yanlış olmuş diyen meclis üyelerime yine de saygılarımı iletiyorum. Ama hiç hicap, sıkıntı duymayan arkadaşların varlığından ben hicap duyuyorum' diye konuştu.

EBRU TÜREL'İN DOHA PAYLAŞIMI

Ümit Uysal, sosyal paylaşım sitesinde Ebru Türel'in bir paylaşımını gördüğünü belirterek, 'Doha'da bir fotoğraf çektirmişsiniz, Allah saadetinizi artırsın. Ebru Hanım paylaşımında 'Doha beton yığınına dönüşmüş, Antalyamız doğası, kültürü ile bambaşka' diyor. Aynen katılıyorum. Ama sizin sık sık Dubai vizyonunuzdan bahsettiğinizi hatırladığımda aile içinde bir görüş ayrılığı olabileceğini düşündüm. O yüzden farklı fikirlere hakaretle yaklaşmamak lazım. O dil Ankara'da son yıllarda yaygınlaştı, biz Antalya'dan duymayalım' diye konuştu.

'SADECE DUBAİ'Yİ SAYMADIK'

Uysal'ın söylemlerine Türel, belediyelerin kaynak oluşturmasına yönelik girişimlerine katıldığını kaydetti. Kaynak yaratmak konusunda, hangi partiden olursa olsun hukuk ve tekniğe uygun olmak kaydıyla her türlü desteğin verilmesi gerektiğini dile getiren Türel, 'Siz hukuka uygun olduğunu söylüyorsunuz ama bizim arkadaşlarımız olmadığını belirtiyor. Hukuka uygunluğuna yargı karar verecek' dedi. Eşinin paylaşımı için ise Türel, 'Antalya'nın betonlaşmasına müsaade etmeyiz. 2014'te yola çıkarken sadece Dubai'yi saymadık, 6 şehir saydık. Biz bunlar gibi olacağız demedik, bu şehirler turizmde dünya markası olmuşlar, biz bunları geçeceğiz dedik' ifadelerini kullandı.

TÜREL'DEN GÜL'E: YAZIKLAR OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'e de sert eleştirilerde bulundu. Mustafa Gül'ün daha önceki bir söyleminde annesini örnek vermesini eleştiren Türel, 'Aileyi siyaset malzemesi yapıyorsa artık onun siyaset hayatı bitmiştir, yazıklar olsun. Önce dönsün, babasının kendisi için söylediklerine baksın ondan sonra konuşsun. Bunları siyasete malzeme etmem. Her şey ortada, insan önce kendine dönüp bakacak. Bu meseleler aile mahremiyeti içinde kalmalı, aileyi siyasete malzeme eden siyasetçiler bana göre ne adamdır, ne de siyasi ömründe gidebileceği yolu kalmıştır' diye konuştu.

Otogar için yapılacak plan değişikliğine CHP'liler hayır oyu verirken, karar Ak Parti ve MHP'lilerin evet oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.(DHA)