MURATPAŞA Belediyesi, nesli 'kritik derecede tehdit altında tür' olarak sınıflandırılan Akdeniz fokunun korunması ve tanıtımı için iş birliğine imza attı. Muratpaşa Belediyesi, TED Antalya Koleji ve Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD), Akdeniz fokunun korunması, tanıtımı ve bu kapsamda çevre bilinci oluşturulması için protokol imzaladı.

İmza töreninde; Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, TED Antalya Koleji Lise Müdürü Zeynep Banu Bayındır, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) kurucu üyesi Cem Orkun Kıraç, sivil toplum kuruşları temsilcileri yer aldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çevre duyarlılığını ortaya koymaya devam edeceklerini kaydetti.Yaptıkları projelerin Türkiye'ye yayılmasından dolayı gurur duyduklarını ifade eden Uysal, 'Çevreci Komşu Kart'ın geliştirerek sürdürmek istiyoruz. Mavi Bayraklı plaj sayımızı geçtiğimiz yıllarda arttırdık. Bütün Türkiye'nin ilgi odağı oldu. İyi korumamız lazım. Hem mavi bayraklı plajlarımızı arttırmaya çalışacağız, hem de kamu hassasiyetini işletme ve koruma duyarlılığı geliştirerek, sürdürmek istiyoruz' dedi.

22 Nisan Dünya Çevre Günü olduğunu söyleyen Uysal, bu günlerde önemli etkinlikler yapılması gerektiğinin altını çizdi. (İHA)