ANTALYA İşadamları Derneği (ANTİAD), adını 'Antalya İş İnsanları' olarak değiştirme kararı aldı.ANTİAD Genel Sekreteri Hande Aykent, Antalya'nın en etkili ve en güçlü STK'sı olmayı kendilerine vizyon olarak belirleyen, şehre ve ülkeye değer katan dernek olan ANTİAD'ın, Ocak 2019'da olağanüstü genel kurulunu gerçekleştireceğini söyledi. Geçen yıl ocak ayında devraldıkları hizmet bayrağını daha yukarıya çıkarmak için büyük bir coşku ve özveriyle çalıştıklarını, söz verdikleri projeleri hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Aykent, yaklaşık üç ay önce başlattıkları tüzük yenileme çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.

Tüzük değişikliğiyle pek çok alanda başlattıkları reform hareketlerinden en önemlisi olan isim değişikliğiyle, ANTİAD markasını koruyarak derneğin ismini 'Antalya İş İnsanları' olarak değiştirme kararı aldıklarını anlatan Hande Aykent, 'Bu değişimin odağını ayrımcı bir dil kullanılmasının önüne geçerek, cinsiyet eşitliğine, kadınların iş hayatında yaşadığı sorunlara ve yönetim kademelerinde daha çok kadının yer almasını desteklemek oluşturuyor' dedi.

Ocak 2019'da yapılacak olağanüstü genel kurulda dernek isminin üyelerinin takdiriyle 'Antalya İş İnsanları' olarak değişeceğine değinen Aykent, 'Bununla birlikte derneğimize girme koşulları ağırlaştırılarak 'aday üyelik' getirilecek ve daha birçok konuda tüzükte yenilik yapılacak' diye konuştu. (DHA)