ANTALYA Tanıtım Vakfı'nın (ATAV) 6 Haziran tarihinde 'Bir Sütun da Sen Dik' projesine sponsor olanları onurlandırmak için düzenlediği törende, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kazı sezonuyla ilgili ilk kazmayı vurmuş, kazmayı vurduğu yerde PlanciaMagna'nın anıt mezarının beş basamaklı podyumu bulunmuştu.

Vali Karaloğlu'nun paylaşımının ardından Perge'yi ziyaret eden ATAV Başkanı Gül Ege ve yönetim kurulu üyeleri, kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, 'Perge'nin 2018 yılı ilan edilmesinin ardından Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'nun önerisiyle başlayan kazı çalışmaları kapsamında özellikle Doğu caddeye ağırlık verildi. Batı caddesinde ise yapılan restorasyon çalışmalarının ardından çalışmalar disiplinli bir şekilde devam ediyor. Güney caddesinde de su kanalı çalışmalarına ağırlık verdik' dedi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Yeliz Gül Ege ise dünyanın ilk kadın belediye başkanı PlanciaMagna'nın anıt mezarının 5 basamaklı podyumunun ortaya çıkmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, şöyle devam etti:'ATAV Perge Yılı kapsamında yönetim kurulu olarak yapacağı aktivitelerde Perge'yi öncelikleri arasına aldı. Perge Antik Kenti'nin uluslararası platformda hak ettiği yeri alması için, Antalya Valiliği ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yaptığı ve yapacağı çalışmalara katkımız artarak devam etmektedir. Biz bugün aynı zamanda ATAV'ın Perge'de gerçekleştireceği etkinlikler için mekan incelemesi yaptık. Yakın zamanda halkımızın ve şehre gelen ziyaretçilerin de davetli olacağı 'Perge Yılı Etkinlik Takvimimizi açıklayacağız.'

ATAV Yönetim Kurulu Üyeleri, kazı ekibine, ATAV'ın tişörtlerini ve vakfın logosunun yer aldığı şapkaları dağıttı. İşçiler, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, ziyaretin sık sık gerçekleşmesini istediklerini aktardı. (DHA)