ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Haziran 2017'den bu yana 580 ATSO üyesine 'Etik İşletme Belgesi' verildiğini açıkladı.ATSO 41. Grup Meslek Komitesi (Gayrı Menkul Faaliyetleri) tarafından düzenlenen genişletilmiş meslek komitesi toplantısında, 36 sektör üyesine 'Etik İşletme Belgesi' törenle verdi. Törende konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, Haziran 2017'den bu yana 580 ATSO üyesine 'Etik İşletme Belgesi' verildiğini açıkladı. ATSO tarafından hayata geçirilen ve 'etik duyarlık ve ticari itibar' kavramlarını ticaretin gündemine taşıyan 'ATSO Etik Üye' projesinin üyelerden yoğun ilgi geldiğini ifade eden Çetin, belgeye, 141 üyeyle en çok gayrimenkul sektörünün ilgi gösterdiğine işaret etti.

ATSO tarafından belirlenmiş etik üyelik şartlarına uyacağını beyan eden işletmelere 'Etik İşletme Belgesi' verdiğini belirten Başkan Çetin, 'Antalya, Türkiye'nin Dünya'ya açılan vitrini konumunda olan bir destinasyon. Bu konum, kentimizde ticaret yapanlara da sorumluluklar yüklüyor. Bizim, ticaretten şehirleşmeye her konuyu bu sorumluluk duygusu ile ele almamız gerekiyor. Bu kent, yerel halkın yanı sıra milyonlarca turiste hizmet veriyor. Bir turistin karşılaştığı herhangi bir olumsuzluk sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin imajına zarar veriyor' diye konuştu.

TÜM ATSO ÜYELERİNE DAVET

Başkan Davut Çetin, 'Etik üye projesi ile meslek komitelerimiz de önemli bir sorumluluğun altına giriyorlar. Bu işi ciddiye alan ve taviz vermeyen bir komite inanıyorum ki sektörünün kaderini değiştirebilir. Komitelerimize, belgenin kriterlerini ve çıtasını Etik Kurulumuzla istişare ederek yükseltme imkanı da veriyoruz' dedi.Etik üyelik başvurusu ve sözleşmesine dair bilgilere Antalya Ticaret ve Sanayi Odası internet ana sayfasındaki 'www.atso.org.tr' 'ATSO Etik Üye' bağlantısından ulaşılabiliyor. (DHA)