ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler nedeniyle 'Antalya Yerel Yönetimlerinden Beklentiler' başlıklı seçim bildirgesi hazırladı. Antalya 4.0 ana başlığında Kent 4.0, Tarım 4.0, Turizm 4.0, Ticaret 4.0 ve Sanayi 4.0 başlıklarında birçok öneri sıralandı. Ayrıca 2014, 2015 ve 2018 seçimlerinde hazırlanan ve geçerliliğini koruyan konular da hatırlatıldı.

ATSO'nun uzun yıllardır her seçim öncesinde hazırladığı bildirgelerle Türkiye ve Antalya ile düşüncelerini paylaştığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, iş dünyasının ortak aklı olma bilinciyle ve tarafsızlık ilkesiyle ortak bir vizyon oluşturmaya katkı yapmayı amaçladığını söyledi. Çetin, bu seçim öncesinde de kamuoyuyla paylaşmak üzere Antalya 4.0 çalışmaları neticesinde şekillenen tespit ve önerileri içeren seçim bildirgesi hazırlandığını açıkladı.

TÜRKİYE'Yİ 2023'E BU BELEDİYELER TAŞIYACAK

Davut Çetin, 2019-2024 dönemi belediyelerin, kentleri Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına taşıyacak belediyeler olacağına dikkat çekerek, Antalya'nın 2023 vizyonunun partiler üstü, ortak bir vizyon olması gerektiğini vurguladı. Bu dönemde dünyayı ve ülkemizi etkileyecek en önemli gelişmenin dijitalleşme olacağını belirten Çetin, 'Dijital toplum ve ekonomide açık ve şeffaf olma, kurumların ve toplumun sürekli öğrenme kültürünü geliştirmesi ve vatandaşı aktif vatandaş yapan doğrudan katılımcı yönetim sistemleri hayati önem taşıyacak. Bu nedenle Antalya 4.0 vizyonu belediyelerimiz tarafından sahiplenilmeli, daha detaylı bir planlamayla yaşama geçirilmesi hedeflenmelidir' diye konuştu.

DÖRT BAŞLIKTAN OLUŞUYOR Dört ana başlıktan oluşan seçim bildirgesinde Antalya 4.0 vizyonunda tespit ve öneriler, 2014 yerel ve 2015 bildirgelerinde dile getirilen ve halen geçerliliğini koruyan hususlar, 2018 genel seçimlerinde vurgu yapılan ve son dönemde Antalya kamuoyu tarafından da dile getirilen hususlar ele alındı. Antalya 4.0'ın Antalya'nın bütününü gelecek trendleri ekseninde, kentin tüm paydaşlarının katkı koyduğu, bütün sektörlere vizyon verecek bir araştırma projesi olduğu ve Kent 4.0, Tarım 4.0, Turizm 4.0, Ticaret 4.0 ve Sanayi 4.0 başlıklarında ele alındığı kaydedildi. (DHA)