ANTALYA Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp 2 yıl önce ertelenen ve yeniden işleme konmaya başlanan tarım abonesi çiftçinin kullandığı elektrik için elektrik şirketleri tarafından alınan güç bedelinin kaldırılmasını istediklerini söyledi. Çiftçiye bin ila 4 bin TL arasında masraf çıkarıldığını söyleyenAlp, 'Çitçimiz zaten zor durumda. Çiftçiye bir yük de elektrik dağıtım şirketleri tarafından getirildi. Devletimizden bu konuda destek istiyoruz' diye konuştu.

ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA

Alp, 'Çiftçi elektriği bedava kullanmıyor. Kullandığı elektriğin parasını ödüyor. Bizim buna söyleyecek sözümüz yok. Artı masraf getirilmesin. Sayaçlar değiştirilecekse elektrik dağıtım şirketi kendi değiştirsin değiştirme bedelini neden çiftçiden alıyor? Çiftçi zor durumda. Bu gider çiftçinin belini iyice bükecek' dedi. Tarımda çiftçinin borçlarının ötelenmesini değil tamamen silinmesini istediklerini de belirten Alp, 'Ötele ötele nereye kadar gider? Çitçinin borçlarının silinmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

MALİYET YÜKSELDİ

Dövizdeki artış nedeniyle tarımda kullanılan ilaç, gübre gibi ürünlere zam geldiğini söyleyen Alp, 'Bu şekilde biz tüketiciye ucuz sebzeyi nasıl sunacağız? Devletimizin çiftçilere satılan ürünlerin fiyat kontrolünde denetimlerini daha sıkı yapmasını ve çiftçiyi ayağa kaldırmasını istiyoruz. Çiftçi olmasa tüketici sebze ve meyveye yiyemez' dedi.