Kepez Belediyesi, DokumaPark'ta çeşitli ağaç ve bitki türlerinin sergileneceği 23 bin m2 büyüklüğünde botanik müze kuruyor. Hazırlık çalışmaları devam eden müzenin Japon bahçesine ise sevgi ve barışı vurgulayan bir etkinlikle ağaç dikildi.

ABD'nin 2. Dünya Savaşı'nda, Japonya'nın Hiroşima kentine 6 Ağustos 1945 sabahı attığı atom bombası on binlerce insanın ölümüne ve sakatlanmasına neden oldu. Bu nükleer felaketin 73. yıldönümünde 6 Ağustos'ta, Dokuma Botanik Müzesi'nin Japon bahçesinde, Antalya Kent Konseyi ve Türkiye Ormancılar Derneği işbirliği ile fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Çocukların da hazır bulunduğu törende Japon bahçesinde, atom bombasına direnmiş, mabet ağacı, zakkum, kanna ve Trabzon Hurması türlerinden 73 fidan dikildi.

ANTALYA'YA 23 BİN M2'LİK BOTANİK MÜZE

Törene katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kentin göbeğindeki Dokuma arazisine botanik müze kuracaklarını söyledi. Tütüncü, 'Burada bitki çeşitliliğini artırabilmek için adımlar atıyoruz. Dokuma Fabrikası'nın aktif olduğu zamanlarda kazandırılan yeşil dokunun korunması ve yeşil dokunun olmadığı alanların ise botanik bahçe, portakal bahçesi ile zeytin bahçesi gibi çalışmalarla değerlendirilmesi konusunda gayret gösteriyoruz. Yeşil alanın olmadığı 23 bin m2'lik bir alanı da botanik bahçe haline getireceğiz. Bu bahçe, yaşayan ağaç ve bitki müzesi olacak. Fabrika binasının batısındaki çorak arazi, çok yakında çeşitli ağaç ve bitki türlerinin bir arada yaşadığı güzel bir botanik bahçe haline gelecek' dedi.

Tütüncü, konuşmasının ardından çocuklarla birlikte atom bombasına direnmiş, mabet ağacı, zakkum, kanna ve Trabzon Hurması türlerinden 73 fidanı toprak ile buluşturarak, can sularını verdi. (DHA)