DENİZ Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, ahşap teknelerin Yunan Adalarına çıkışında yaşanan sorunların giderildiğini belirterek, ''Ahşap yat ve tekneler yine Adalara çıkabilecek'' dedi.IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ve beraberindeki TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, DTO Başkan Yardımcısı Rıdvan Kartal, Ali Deniz Eraydın, Erbil Özkaya, Yaşar Naiboğlu, Tuncay Şeker ile Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu ve bazı üyeler, Demre'de Üçağız ve Çayağzı ile Kaş ve Kalkan'da ziyaretlerde bulunarak denizcilerin sorunlarını dinledi.

Kalkavan, denizcilik sektöründe son bir yılda önemli değişikliklerin ve gelişmelerin olduğunu söyledi. Bu değişimde artıların ve eksilerin olduğunu ancak artıların ağır bastığını ifade eden Kalkavan, limanların daha güvenli hale geldiğini kaydetti. Kruvaziyer turizmde 2015 ve 2016 yıllarında yaşanan bölgesel olaylar nedeniyle geçen yılı ve 2018 yılının kaybedildiğini anlatan Kalkavan ''Kruvaziyer turizmi bu yıl kaybettik. Ancak yavaş yavaş toparlanıyoruz. Önemli olan talepleri artırmak ve talepleri oluşturmak. Türkiye önümüzdeki yıl kruvaziyer turizmde çok iyi bir yere gelecek'' dedi.

Türk bayraklı tekne sayısının artığına dikkat çeken Kalkavan, deniz turizminde de ahşap teknelerin Yunan Adalarına çıkışının engellenmesi sorununu çözdüklerini söyledi. Metin Kalkavan, şunları kaydetti: ''Ahşap teknelerin yatların Yunan Adalarına çıkışında sorunlar yaşanıyordu. Klasta sorunlar vardı. Yat ve teknelerin sınıflandırılmasındaki sorunları çözüyoruz. Bu sorunları hem diplomatik hem de hükümetler arası diyalog yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ahşap yat ve tekneler yine Yunan Adalarına çıkış yapabilecek.''

Antalya DTO Başkanı İnanç Kendiroğlu ise Antalya'daki denizcilik ve deniz turizminin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlattı. Antalya'nın deniz turizmi ağırlık bir kent olduğunu savunan Kendiroğlu, Bakanlık ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanının denize bakış açısının çok olumlu olduğunu bildirdi. Kendiroğlu, ''Belediyenin denizciliğin geliştirilmesi konusunda bir çok projesi bulunuyor. Denizcilikte bölge olarak bir çok ürünümüz ve çeşidimiz var. Bu çeşitliliği daha da artırmak istiyoruz. Daha fazla yolcu ve misafir çekmek istiyoruz. Marina ve limanlarıyla Antalya daha iyi yere gelecek'' dedi.

Kendiroğlu, geçen yıl fırtınadan zarar gören Üçağız bölgesindeki iskelenin malzemelerinin geldiğini yakında montajına başlanılacağını söyledi. Kendiroğlu, gelecek yıl Kaleköy'e de iskele yapılacağını sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ