ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Esnaf Çalıştayı'na Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AESOB Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi Adlıhan Dere, Büyükşehir genel sekreteri, daire başkanları, birim müdürleri ve bürokratları ile oda başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve oda genel sekreterleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Adlıhan Dere, Antalya'daki esnaf ve sanatkarn taleplerinin masaya yatırıldığı 3. Esnaf Çalıştayı'na katılım sağlayan herkese teşekkür etti. AESOB Başkanı olarak göreve geldiği ilk günden itibaren Antalya'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisinde olduğunu belirten Adlıhan Dere, 'Antalya Büyükşehir Belediyemiz ve birliğimiz arasında güçlü bir diyalog, birlik ve beraberlik oluştu. Bu birlik neticesinde de tüm esnafımız kazandı ve kazanmaya da devam ediyor. Antalya'daki esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını masaya yatırdığımız, oda başkanlarımız ve yönetimlerini Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile buluşturduğumuz, taleplerimize çözüm yolları arayacağımız çalıştayımız, siz değerli esnafımıza ve Antalyamıza bir kez daha hayırlı olsun' dedi.

Başkan Menderes Türel ise bu toplantıların geleneksel hale geleceğini, çünkü toplantılarda kendi yol haritalarını esnafla birlikte belirlediklerini ve birlikte yönetme adına bir gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Esnaf temsilcilerine 'Antalya'yı birlikte yönetmeye talibiz ve bunun gereğini yerine getiriyoruz' diye seslenen Başkan Türel, 'Hep söyledim. 2014 yılında henüz sizler bana yetkiyi vermeden önce 'Antalya'yı birlikte yönetmeye talibiz' diyerek yola çıkmıştım. Ve göreve başladığımız günden bu yana 'birlikte yönetme anlayışının' en güzel örneklerini sergiledik. Adlıhan Başkan uzun bir liste saydı samimiyetle itiraf edeyim birçoğunu ben bile unutmuşum. Esnafımızın sorunlarını çözümü noktasında o kadar çok işi beraber çözüp birlikte yönetmişiz ki bundan kazanan Antalya oldu. İşte bu çalıştay da birlikte bir şehri yönetme işbirliğinin en güzel örneğidir' diye konuştu.

AESOB Başkanı Dere, katılımından dolayı Başkan Menderes Türel'e, Antalya'da faaliyet gösteren esnaf ve sanatkara göstermiş olduğu yakın ilgi ve destekten dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. (DHA)