TÜRKİYE KasaplarFederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, ülkede beyaz eşya gibi birçok üründe KDV indirimine gidildiğini, et fiyatlarında da KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesini istediklerini söyledi. Yardımcı, 'Beyaz eşyayı insanlar 10 yılda bir alıyor. Ama gıdayı hergün tüketmek zorunda. Gıda olmadan yaşamak zor. En temel ihtiyacı insanların gıda. Et fiyatlarında KDV oranı yüzde 1'e düşerse vatandaş daha ucuza eti alıp yer. Devletimizin temel gıda maddelerinde KDV indirimi yapması vekasap esnafını devletin desteklemesi istiyoruz' dedi.

'KASABIN SUÇU YOK'

Son aylarda ülkede yaşanan ekonomik dalgalanmaya rağmen Antalya'da et fiyatlarının artmadığını söyleyen Yardımcı, vatandaşın gelir seviyesinin düşük olması nedeniyle et alamadığını belirtti. Yardımcı, 'Bizler kasap esnafı olarak döviz fiyatları arttığında bile fırsatçılık yapıp ete zam yapmadık. Ama vatandaşın geliri düşük et alamıyor.Vatandaşa et fiyatları pahalı geliyor ama et pahalı değil. Vatandaş et alamıyorsa kasabın suçu yok' diye konuştu.

Herşeye zam geldiğini maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Yardımcı, dev şirketlere verilen indirim uygulamalarından kasap esnafına da verilmesini istediklerini ifade etti. Yardımcı, 'Bugün baktığımızda sosyal yaşantısı olmayan en çok çalışan kesim, kasap esnafıdır. Ama bunun karşılığını alamıyoruz' diye sitem etti. Deniz TOPKAYA