KONYAALTI Çakırlar Mahallesi'nde 160 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Konyaaltı Belediyesi Fidan Üretim Tesisinde geçtiğimiz yıl inşa edilen sera ile fidan üretim kapasitesini de arttırdı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek mevsimlik çiçek, ağaç ve ağaççık üretimi yapan Konyaaltı Belediyesi Fidan Üretimi Tesisinde çalışmaları inceledi.

Fidanlıkta; bin 250, bin ve 325 metrekare olan kapalı sera alanını yeni inşa edilen bin metrekare sera ile artırdıklarını dile getiren Başkan Böcek, burada yaptıkları üretimle yılda 2 milyon liraya yakın tasarruf ettiklerini söyledi. Konyaaltı Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Sedat Karabulut ile birlikte Fidanlıkta bitki üretimi yapan çalışları ziyaret eden Başkan Böcek, yılda ortalama 30 bine yakın çalı ve çalı grubu bitki üretimi yaptıklarını açıkladı.

Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan fidanlıkta; Sındazinnia, Elegans, Gazaniahybrida, Petunya Hybrida, BrassicaOleracea (süs lahanası), TagetesErecta (kadife çiçeği), ViolaTricolor (hercai menekşe) gibi çiçekler üretiliyor. Bununla birlikte Hibiscus, RosaSinensis (japon gülü), LigustrumVulgare (kurtbağrı), RuelliaBrittoniana, İrisine Herbstii, DurantaErecta, AbeliaGrandiflora ve Lantana Camara (mine) gibi bitkilerinde üretimi yapılıyor.

Başkan Böcek, yine tesis içersinde yer alan demir ve ahşap işleri atölyelerinde de çalışmaları inceledi. (İHA)